Nogomet

Poms: 'Lokomotiva je dobra momčad, ali mi želimo potvrditi dobre nastupe u prošlim utakmicama'

Sportnet, Branimir Korać • petak, 30.09.2022.
Poms: 'Lokomotiva je dobra momčad, ali mi želimo potvrditi dobre nastupe u prošlim utakmicama'

Osijek u subotu na svom travnjaku dočekuje Lokomotivu u sklopu 11. kola SuperSport HNL-a i želi potvrditi kako mu je forma na višoj razini nego prije nekoliko tjedana...

Nogometaši Osijeka u subotu od 16.55 sati u 11. kolu SuperSport HNL-a dočekuju Lokomotivu u utakmici u kojoj će tražiti potvrdu bodova s gostovanja u Rijeci i Velikoj Gorici. Nakon reprezentativne stanke Bijelo-plavi žele nastaviti s dobrim rezultatima što je u najavi utakmice i naglasio trener Rene Poms.

"Prošli tjedan je bio malo težak jer je dosta igrača bilo sa svojim reprezentacijama što je s jedne strane dobro, s druge loše jer su nam nedostajali na našim treninzima. Imali smo i neke igrače koji su bili bolesni, ali polako se i oni vraćaju. Posljednjih dana smo dobro trenirali i siguran sam da smo dobri za veliku utakmicu protiv Lokomotive. Želimo potvrditi zadnje rezultate, u tim smo utakmicama odradili dobar posao, momčad je bila na pravoj razini i želimo tako nastaviti kako bismo odigrali dobru utakmicu", rekao je Poms.

Izvjesno je da u kadru za utakmicu, uz kartonirane Danijela Lončara i Ramona Miereza, odnosno ozlijeđenog Kristijana Lovrića, neće biti ni kapetan Mile Škorić.

"Mile već nekoliko tjedana ima problem s leđima i liječnici traže uzroke i najbolju opciju što napraviti. U idućih nekoliko tjedana ga neće biti, ne želimo mu stavljati pritisak jer se radi o specifičnoj ozljedi. Imat će svo potrebno vrijeme da se oporavi na željeni način, raspravlja se o tome treba li i na operaciju, ali na žalost ozljede su dio nogometa zbog čega nismo sretni, ali Škoriću želimo brzi oporavak i da ponovno može pomagati momčadi."

Lokomotiva je pobijedila Osijek u prvoj ovosezonskoj utakmici odigranoj u Kranjčevićevoj, pa će i ta utakmica svakako biti upozorenje Pomsovim igračima.

"Lokomotiva je dobra momčad, puna mladih i talentiranih igrača. Mislim i da su jako opasni, pokazali su da mogu kvalitetno igrati protiv jakih momčadi, odigrali su čvrstu utakmicu protiv Dinama i spremni smo na to da će protiv nas biti na vrhunskoj razini. Očekujemo da će biti u dobrom izdanju, ali isto vrijedi i za nas i bit ćemo spremni suprotstaviti im se", poručio je Poms.

Unatoč važnim izostancima, trener Poms će jaku uzdanicu imati među vratnicama gdje se Ivica Ivušić vraća nakon reprezentativnih obaveza.

"Radimo odlično, a atmosfera u svlačionici je isto takva. Lokomotiva dolazi nakon dvije vezane pobjede, odlične utakmice u Rijeci i velike borbe u Velikoj Gorici. Siguran sam da će protiv Lokomotive biti teško jer su već pokazali da su odličan suparnik, ali mislim da smo mi spremni."

I za Ivušića će specifična biti činjenica da ispred njega neće biti onog standardnog stoperskog para kojeg inače čine Škorić i Lončar.

"Sigurno da nam nedostaju i Mile i Lonka, ali isto tako sam siguran da će ostali koji dobiju priliku na ovoj poziciji opravdati povjerenje i dati maksimum da što više doprinesu ekipi tako da sam miran s te strane. Najveći motiv mi je da budem što bolji za NK Osijek, a onda hoće li netko to primijetiti ili neće je druga stvar. Sretan sam što sam u krugu reprezentacije i to može biti tako samo ako budem pokazivao dobre igre u svom klubu", zaključio je Ivušić.

AUTOR: NK Osijek

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!