Ostali sportovi

Korent i Šulekić u finalu Svjetskog kupa u Mađarskoj

Sportnet, Branimir Korać • petak, 30.09.2022.
Korent i Šulekić u finalu Svjetskog kupa u Mađarskoj
Foto: FaH

Tijana Korent i Sara Šulekić plasirale su se u finala Svjetskog kupa u mađarskom Szombathelyju, a debitantica na SK-u Nika Kukuljan Frleta druga je rezerva za finale partera.

Korent (GK Nedelišće) je do svog 39. finala na turnirima Svjetskog kupa došla s petom ocjenom kvalifikacija preskoka, 12.816 i sutra će se boriti za devetu medalju u karijeri.

"Nije nas bilo puno na preskoku, ali trebalo je svejedno odraditi. Uspjela sam to i nadam se da ću u finalu moći odraditi svoje skokove kako treba, s obzirom na to da sam bila bolesna i stvarno me to dosta pogodilo. Osjećala sam se dosta loše na ovom natjecanju. Nadam se da ću sutra biti bolje", rekla je nakon kvalifikacija Tijana.

Sara Šulekić (ZTD Hrvatski sokol), bivša juniorska viceprvakinja Europe na dvovisinskim ručama, izborila je svoje drugo finale na SK na ovoj spravi. Nakon Mersina prošle godine, sada je sa šestom ocjenom kvalifikacija (12.500) isto uspjela i u Mađarskoj gdje je finale čeka sutra od 15 sati.

Nika Kukuljan Frleta (GK Rijeka) na svojoj premijeri na SK zauzela je deseto mjesto na tlu (11.233), dok je na gredi zbog pada bila 20. (8.266). Tina Zelčić (ZTD Hrvatski sokol) također je zbog pada na gredi bila 16. (10.733).

U muškim kvalifikacijama imali smo dva predstavnika na konju s hvataljkama i to u poprilično jakoj konkurenciji gdje je za finale trebala ocjena preko 14.200 (prvoplasirani Kazahstanac Kurbanov dobio je velikih 15.300). Mateo Žugec (GK Vindija) zauzeo je 15. mjesto sa 13.650 (start 5.5), a Marko Sambolec (GK MZ Macan) 16. sa 13.450 (start 5.3).

FOTO: HINA/ Hrvatski gimnastički savez

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!