Nogomet

Čačić: 'Bili smo čitavu utakmicu bolji, dominantniji, iako je dojam da je rezultat možda malo i previsok'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 02.10.2022.
Čačić: 'Bili smo čitavu utakmicu bolji, dominantniji, iako je dojam da je rezultat možda malo i previsok'
Foto: FaH

Posao u prvenstvu je odrađen i Dinamo je u 11. kolu SuperSport HNL-a stigao do desete ovosezonske pobjede. Na Maksimiru je svladan Slaven Belupo s 4:1...

Dinamo je upisao pobjedu 4:1 protiv Slaven Belupa, visoka pobjeda, ali je i Ante Čačić istaknuo kako je rezultat možda previsok.

"Bili smo čitavu utakmicu bolji, dominantniji, iako je dojam da je rezultat možda malo i previsok. Uvijek je teško poslije te reprezentativne stanke odmah hvatati radnu temperaturu, na kraju smo u tome uspjeli i bitno da zadržimo dinamiku bodova u domaćem prvenstvu. Neki igrači koji su manje igrali, dobili su malo višu minutažu tako da sam na kraju zadovoljan."

Čačić je čestitao i Slaven Belupu koji je stvorio dosta problema Dinamu.

"Čestitam i gostujućem sastavu koji je došao ovdje igrati. Naravno da su se branili kada smo mi bili u posjedu. Pokazali su zašto su šest kola bili prazne mreže i zato je ovaj rezultat ima još veću vrijednost."

Loša vijest iz ovog susreta je ozljeda Josipa Mišića koji je morao ranije napustiti igru.

"Osjetio je bol u stopalu, ali vjerojatno je živac ili grč u pitanju jer nije bilo udarca. Vjerujem da nije ništa ozbiljno. Prva prognoza doktora je takva."

Dobar ulazak u igru imao je Petar Bočkaj.

"Ušao je i bio je vrlo učinkovit. Petar je to igrao u Osijeku neko vrijeme. A i on je igrač koji određene sekvence utakmice može pokriti tu poziciju."

Čačić nije zadovoljan zbog činjenice da Dinamo olako prima pogotke.

"Malo me žalosti broj primljenih pogodaka, svaku utakmicu primili smo jedan. To je vjerojatno i cijena te naše ofenzivne igre, ali malo pada i koncentracija, malo smo opušteni u određenim trenucima. Kao kod tog centaršuta, taj igrač nije bio markiran."

Ipak, na kraju dana pobjeda je upisana i nova tri boda su tu.

"Svaka pobjeda je dobrodošla, održava atmosferu, puni samopouzdanjem. A kada sam rekao da je rezultat malo previsok želim naglasiti da je Slaven došao odigrati mušku utakmicu. Nisu došli ovdje parkirati autobus, branili su se kada su se morali braniti, kada smo mi imali kontinuirani napad. Ali bili su agresivni, nastojali su i napraviti nešto, izlazili na gol."

"Uspio sam pogledati nešto prvog poluvremena, a vidio sam i ta dva gola. Junaka Ljubičića s jedne strane i na kraju tragičara zbog poklonjenog pogotka. Salzburg je vrlo dobra momčad koja je selektirana na specifičan način s dosta mladih, motoričnih, okomitih igrača. Na kraju i te dvije utakmice u Ligi prvaka govore u taj prilog, da su vrlo ozbiljna momčad. Nismo niti u jednoj utakmici favoriti, ali nismo niti autsajderi. Dat ćemo sve od sebe da prezentacija bude dobra."

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!