Košarka

Ivan Tomas: 'Naš cilj je ostati u ligi i pokušat ćemo sve da to i ostvarimo'

Sportnet, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.10.2022.
Ivan Tomas: 'Naš cilj je ostati u ligi i pokušat ćemo sve da to i ostvarimo'

Košarkaški klub Bosco slavi tri desetljeća postojanja, uspješnog rada i truda koji se u novoj sezoni isplatio velikim povratkom seniorske momčadi u HT Premijer ligu.

Svoju 30. obljetnicu KK Bosco će proslaviti u petak, 7. listopada u 19 sati kada će se u dvorani Boško Božić Pepsi u Trnskom sastati s KK Cedevita Junior. Ususret jubilarnoj obljetnici i uzbudljivom košarkaškom susretu, tajnik kluba Luka Jovanović, trener Ivan Tomas i igrač Petar Babić otkrili su svoja očekivanja, ali i želje, vizije i ciljeve u novoj sezoni.

"Nakon tri godine vraćamo se u najviši rang hrvatske košarke u HT Premijer ligu. Simbolično je to što je to upravo na 30. obljetnicu postojanja kluba. Iznimna nam je čast što smo došli do tog nivoa i obaveza da tu ostanemo. Prvi cilj nam je stabilizacija kluba i ostanak na ovom nivou te afirmacija mlađih igrača. Mislim da imamo sve preduvjete da napravimo dobar rezultat ove sezone. Apostrofiram da će cilj biti na promociji mladih igrača, mahom svih reprezentativaca od U-16 do U-20 uzrasta", izjavio je sportski direktor KK Bosco Luka Jovanović.

Ova sezona košarkaša Bosca u hrvatskoj Premijer ligi, pod vodstvom trenera Ivana Tomasa i njegovog stručnog tima, bit će puna izazova. No, želja za uspjehom i sportom, pobjedama i porazima kao njegovim sastavnim dijelom bit će lakša uz podršku Novog Zagreba koju s veseljem očekuju.

"Sigurno da je Cedevita Junior u prvoj domaćoj utakmici favorit, no s druge strane mi igramo kod kuće i pokušat ćemo odigrati utakmicu na svom maksimumu. Kostur ekipe u novoj sezoni ostao je isti, a priključili su nam se Jurič, Primorac, Krajnović i Radulović. Ovo je mlada ekipa s nekoliko veterana i bit će vrlo bitno kakvu ćemo kemiju dobiti u spoju iskustva i mladosti. Naš cilj je ostati u Ligi i pokušat ćemo sve da to i ostvarimo", istaknuo je trener KK Bosco Ivan Tomas.

Bosco nije običan klub i zato ova priča ima drugačiju poruku. Davne 1992. godine osnovao ga je Salezijanac don Ivan Marijanović sa svrhom okupljanja što većeg broja djece i mladih kako bi mogli rasti u zdravom okruženju trenirajući i igrajući košarku. Don Bosco je bio veliki odgajatelj, „otac i učitelj mladih“. Suradnja sa zajednicom, škole košarke za mlade i stalni kontakt sa stanovnicima Novog Zagreba misao je vodilja kluba.

"S velikim zadovoljstvom pozivam sve ljubitelje košarke u petak, 7. listopada na utakmicu protiv Cedevite i našu 30. obljetnicu kluba u kojem sam proveo tri predivne godine. Bit će mi veliko zadovoljstvo u petak sresti svoje bivše suigrače. Za nas spoj mladih igrača i iskusnijih kao što smo Katura, Krapić i ja vjerujem da ćemo biti ugodno iznenađenje ove sezone i Lige. Na nama je da na terenu to definitivno i pokažemo", zaključio je igrač KK Bosco Petar Babić.

Za KK Bosco igraju: Luka Katura, Petar Babić, Ante Krapić, Dario Kuzmanović, Luka Babić, Leon Šljivarić, Andrej Matić, Mladen Primorac, Marko Jurič, Ante Čović, Marat Kos, Filip Radulović i Luka Krajnović. Stručni stožer čine trener Ivan Tomas, pomoćni trener Edi Rački, kondicijski trener Bruno Damjan, fizioterapeut Domagoj Šumatić i liječnik Filip Čulek.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!