Nogomet

Važan dvoboj između Dinama i Salzburga pripao latvijskom sucu

HINA, Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 03.10.2022.
Važan dvoboj između Dinama i Salzburga pripao latvijskom sucu
Foto: EPA

Susret trećeg kola E skupine Lige prvaka između RB Salzburga i Dinama, koji je na rasporedu u srijedu u 18:45 sati, sudit će latvijski sudac Andris Treimanis (37).

Treimanis je 37-godišnjak koji znak FIFA-e nosi od 2011. godine. Između ostalog sudio je i finale U-17 Svjetskog prvenstva 2019. godine.

Latvijac je već sudio Dinamu i to 2017. u play-offu Europske lige protiv albanskog Skenderbeua. Treimanis je vodio zagrebački ogled koji je završio 1:1, dok je u uzvratu bilo 0:0 pa su Albanci prošli dalje zbog više golova u gostima. Pravila koje više nije na snazi.

Sudio je i Austrijancima i to u veljači prošle godine prvi susret 16-ine finala Europske lige protiv Villarreala. "Žuta podmornica" je u Salzburgu pobijedila sa 2:0, a potom u uzvratu 2:1.

Latvijac je ove sezone već sudio jednom hrvatskom klubu. U kolovozu je na Poljudu vodio ogled Hajduka i Villarreala kojeg je španjolski sastav dobio s 2:0.

Pomoćnici su mu sunarodnjaci Haralds Gudermanis i Aleksejs Spasjonnikovs, baš kao i četvrti sudac Aleksandrs Golubevs, dok će u VAR sobi biti Portugalac Tiago Martins s asistentom (AVAR) Francuzom Benoitom Millotom.

FOTO: EPA/Roberto Bregani

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!