Rukomet

Danci ostali bez iskusnog aduta za Svjetsko rukometno prvenstvo, teška ozljeda Zachariassena

Branimir Korać • utorak, 04.10.2022.
Danci ostali bez iskusnog aduta za Svjetsko rukometno prvenstvo, teška ozljeda Zachariassena
Foto: EPA

Anders Zachariassen nema sreće. U kratko vrijeme zaradio je drugu tešku ozljedu i čeka ga dugačak put oporavka...

Izbornik danske rukometne reprezentacije Nikolaj Jacobsen neće moći računati na Svjetskom prvenstvu u siječnju na iskusnog pivota Andersa Zachariassena koji je zaradio tešku ozljedu.

Zachariassen je u prošlom kolu Lige prvaka igrajući u dresu GOG-a zaradio ozljedu križnog ligamenta i očekuje ga dugačka pauza.

"Žao mi je, ovo me jako pogodilo. Nadao sam se velikoj sezoni s GOG-om koji brani naslov prvaka Danske i vratio se u Ligu prvaka, ali i s reprezentacijom u koju sam se vratio nakon prošle teške ozljede", istaknuo je Zachariassen.

Iskusni pivot identičnu ozljedu samo druge npoge zaradio je prošle godine zbog čega je propustio Olimpijske igre i Europsko prvenstvo.

"Znam što trebam napraviti i koji put slijediti. Preda mnom je dugačak oporavak, ali ovo definitivno nije kraj, nisam odustao od borbe za trofeje", poručio je.

Zachariassenov izostanak je veliki udarac i za dansku reprezentaciju i za GOG.

"Moramo zakrpati veliku rupu njegovim izostankom, ali već smo to uspjeli iako nema dvojbe da je veliki problem kada ostanete bez tako važne karike", poručio je trener GOG-a Krickau.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!