Nogomet

Conte: 'Nisam glup, ne želim izgubiti, trudim se odabrati najbolji sastav'

Branimir Korać • utorak, 04.10.2022.
Conte: 'Nisam glup, ne želim izgubiti, trudim se odabrati najbolji sastav'
Foto: EPA

Tottenham igra toplo-hladno, puno bolje na svom travnjaku nego u gostima. A baš danas ga očekuje gostovanje u Frankfurtu kod Eintrachta...

Pred Tottenhamom je važno gostovanje u Ligi prvaka kod Eintrachta. U zadnjim utakmicama u gostima Spursi nisu izgledali dobro, čak štoviše, jedinu gostujuću pobjedu ove sezone upisali su kod posljednjeplasiranog Nottingham Foresta. Antonio Conte svejedno brani svoj taktički izbor.

"Za mene je važno imati plan, staviti svoje igrače u najbolju moguću situaciju da iskoriste njihove karakteristike. Inače se može dogoditi da primite šest, sedam ili osam golova, u Engleskoj se to događalo puno puta. U mojoj karijeri to se nikad nije dogodilo. Ne volim igrati otvoreno, prepuštati puno prostora i primati šest, sedam ili osam golova. Pobjeđivao sam u Engleskoj, gdje god sam bio u svojoj prošlosti i mislim da mogu naučiti nogometu mnoge ljude."

Nakon poraza od Arsenala, navijači Spursa bili su vrlo nezadovoljni i postavljali su pitanje je li Conte izabrao najboljih 11.

"Navijači kao navijači, razumijem da mogu misliti svašta, ali svaki dan vidim što se događa na treningu. Ako sam odlučio ne koristiti određenog igrača, to je možda zato što nije spreman. Nisam glup, ne želim izgubiti. Trudim se odabrati najbolji tim. Ako mi navijači vjeruju, u redu je, ako mi ne vjeruju ja sam svejedno trener i moram donijeti najbolju odluku za Tottenham."

Ivan Perišić svjestan je kako Tottenham može i mora bolje, a vjeruje da to može pokazati već protiv Eintrachta.

"Moramo pokazati bolju igru, moramo igrati bolje, moramo više trčati i moramo se boriti za klub. Mislim da je to ono što nismo napravili u dovoljnoj mjeri u prošloj utakmici. Vjerujem u svoje suigrače, u svog trenera i mislim da ćemo to i pokazati protiv Frankfurta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!