Ostali sportovi

Čigra Limač Kup i Čigra Open s preko 800 djece u subotu u Zagrebu

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 04.10.2022.
Čigra Limač Kup i Čigra Open s preko 800 djece u subotu u Zagrebu

Čigra Limač Kup je natjecanje za najmlađe dobne skupine taekwondo sportaša sa snažnim ciljem promicanja nenasilja te usmjeravanja djece od najranije dobi na sportsko druženje...

Taekwondo klub Čigra organizira po jedanaesti puta natjecanje za najmlađe uzraste u taekwondou Čigra Limač Kup i Čigra Open. Natjecanje će se održati 8. listopada u Domu sportova. Ove godine natjecanje će se održati u čast tragično preminuloj mladoj članici Ivani Bosančić

Prije pademije virusa Covid-19 2019. godine, uz pomoć prijatelja kluba, roditelja, članova i ponekog donatora koji su prepoznali klupske potrebe, organiziran je deseti Čigra Limač Kup i Čigra Open. U dvorani Dom sportova okupilo se preko 700 djece, iz više od 50 klubova i osam zemalja (Slovenija, Bosna i Hercegovina, Srbija, Italija, Kosovo, Češka, Mađarska). 

"Želja je da ovo natjecanje postane najveće u regiji za djecu početnike, vrtićance, djecu s poteškoćama u razvoju. Ovim natjecanjem želi se promovirati taekwondo kao sport, Hrvatsku i Zagreb kao sportski centar regije, okupiti što više djece na zajedničko druženje u dvorani, te im na taj način učiniti djetinjstvo ljepšim i kvalitetnijim. U subotu se očekuje oko 800 djece u dobi od četiri do deset godina iz gotovo cijele Hrvatske i susjednih zemalja", izjavio je predsjednik organizacijskog odbora Boris Bursać.

Cijeli program održava se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Zorana Milanovića, a svoj dolazak na svečano otvorenje u podne potvrdile su poznate osobe iz sportskog i javnog života.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!