Nogomet

Senzen: 'Salzburg ima odličan skauting i strukturu, znamo što nas čeka, dvije stvarno teške utakmice'

Mihaela Bradovski • utorak, 04.10.2022.
Senzen: 'Salzburg ima odličan skauting i strukturu, znamo što nas čeka, dvije stvarno teške utakmice'

Mlada Dinamova momčad ostvarila je polovičan učinak u dosadašnjem dijelu Lige prvaka. Pobjeda protiv Chelseaja uz dojmljiv nastup i potpuno suprotan učinak protiv Milana...

Novi veliki ispit Dinamo ima u gostzima kod Salzburga gdje neće biti nimalo jednostavno doći do bodova. Tijekom reprezentativne stanke poveći broj igrača bio je odsutan, ali Modri su se skupili i zadovoljni su odrađenim u ovih nekoliko dana.

"Atmosfera je standardno dobra. Odradili smo dosta treninga u pauzi, s time da smo bili bez osmorice igrača koji su bili po različitim reprezentacijama. Generalno smo se skupili prije šest dana, odradili prvenstveni susret, odradili jučer trening, još nas jedan čeka u Salzburgu i onda utakmica", kaže trener Ivan Senzen.

Svaka utakmica u dosta ravnopravnoj skupini je jako bitna.

"Igramo protiv zaista kvalitetnog protivnika koji je prošle sezone bio u finalu. Njihova dva igrača koja su igrala u tom finalu igraju i ove sezone. Imaju kvalitetan roster, a Salzburgova je škola jedna od boljih u Europi. Imaju odličan skauting i strukturu. Znamo što nas čeka, dvije stvarno teške utakmice. Sreća da smo tu i da se idemo nadmetati s najboljima."

U Dinamu su spojili različite igrače iz dosta drugih svlačionica, glavni cilj je napraviti momčad i igrače za prvu momčad.

"Mislim da smo uspjeli u naumu, ali to je ono što se iz tjedna u tjedan mora potvrđivati. Danas možemo biti momčad, a za tjedan dana ta slika može biti potpuno drugačija. Svaku utakmicu, svaki trening, trebamo iskoristiti maksimalno, nanovo se dokazivati i držati atmosferu pozitivnom."

Kako se postaviti protiv Salzburga, preuzeti rizik ili biti oprezniji?

"Moja filozofija, a trebala bi biti filozofija kada je u pitanju omladinski pogon, je da se treba probati nadmetati i izraziti sebe. Prva momčad je potpuno drugi film, bodovi i samo oni su bitni, dojam i izvedba su u drugom planu, a što se tiče Akademije, dojam je bitan, ali izvedba mora biti na nivou da se pokušaš nadmetati s protivnikom u najboljem svjetlu. A onda vidiš možeš li, jesi li ta razina, koliko još moraš raditi da bi završio na kraju u prvoj momčadi."

FOTO: Dinamo Youtube, Screenshot

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!