Nogomet

Tudorov Marseille visoko slavio protiv Sportinga, Bayern također vrlo uvjerljiv

Mihaela Bradovski • utorak, 04.10.2022.
Tudorov Marseille visoko slavio protiv Sportinga, Bayern također vrlo uvjerljiv
Foto: EPA

Igor Tudor stigao je do prve pobjede u Ligi prvaka, na svom stadionu Olympique je ugostio Sporting i visoko ga svlada s 4:1 dok je Bayern bio još uvjerljiviji u Münchenu protiv Viktorije...

Marseille - Sporting 4:1

Olympique Marseille napokon je dočekao prvu pobjedu u Ligi prvaka ove sezone. Nakon što je u Londonu poražen 2:0 u susretu u kojem je u najmanju ruku bio ravnopravan do isključenja Chancela Mbembe, Marseille je izgubio kod kuće od Eintrachta.

Protiv Sportinga je već u prvoj minuti ušao u minus, sjajni Trincao lijepim pogotkom šokirao je domaćina.

Međutim samo nekoliko minuta Olympique je bio u šoku, već do 16. minute stigao je do preokreta. Prvo je Alexis Sanchez izjednačio, a onda Amine Harit pogodio za 2:1.

Kada je u 23. minuti Antonio Adan napravio totalnu glupost i izvan 16 metara igrao rukom, zaradio je isključenje i gosti su se našli u novim problemima. Niti pet minuta kasnije Marseille dolazi i do trećeg pogotka preko Balerdija.

U drugom poluvremenu rutinsko odrađivanje posla za Marseille koji u 84. minuti dolazi do bovog gola, Mbemba podiže na konačnih 4:1.

Embed from Getty Images

Bayern - Viktoria Plzen 5:0

Bayern je bez ikakvih problema napunio mrežu Viktorije Plzen. Česi su totalni autsajderi skupine, imali su najmanje sreće u ždrijebu i nakon prva tri kola nemaju niti bod i imaju gol razliku 1:12.

U Münchenu je sve bilo riješeno već za 20 minuta kada je Bayern već imao visoko vodstvo 3:0. Viktoria se nadala kako bi mogla ostati duže u igri i igrati na kartu nervoze kod domaćina, no to se nije dogodilo.

Već u sedmoj minuti zabio je Leroy Sane, a ubrzo su ga slijedili i Sadio Mane i Serge Gnabry za visokih 3:0.

U nastavku susreta i nastavak golijade. U 50. minuti Sane podiže na 4:0 da bi točku na i stavio Choupo-Moting u 59. minuti. Bayernu je to bilo dovoljno i zaustavio se na tih 5:0.

Josip Stanišić odradio je cijelo drugo poluvrijeme.

Embed from Getty Images

FOTO: EPA/Guillaume Horcajuelo

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Bayern5:0Viktoria Plzeň
Inter1:0Barcelona
1Bayern 618:2+1618
2Inter 610:7+310
3Barcelona 612:1207
4Viktoria Plzeň 65:24-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!