Nogomet

Real i Leipzig nisu dopustili iznenađenje, Šahtar tijesno poražen u Madridu

Branimir Korać • srijeda, 05.10.2022.
Real i Leipzig nisu dopustili iznenađenje, Šahtar tijesno poražen u Madridu
Foto: EPA

U trećem kolu skupine F domaćini su bili uspješni. Real Madrid je slavio protiv Šahtara, a Leipzig je bio bolji od Celtica...

Real Madrid - Šahtar 2:1

Šahtar je doputovao u Madrid nadajući se čudu, odigrao je dobru utakmicu, nije se osramotio, ali Real je ipak izdržao i odnio pobjedu 2:1.

Real je od početka preuzeo kontrolu nad utakmicom i u 12. minuti je Šahtar morao prvi put po loptu u mrežu. Domaćini su pleli mrežu oko 16 metara, Rodrygu se lopta malo sretno odbila i s ruba 16 metara pogodio je za 1:0.

Real je povisio prednost u 28. minuti kaznivši pogrešku gostiju. Benzema, Rodrygo i Vinicius su kombinirali, Vinicius je ušao u 16 metara i rutinski zabio za 2:0.

Madriđani su se nakon toga malo opustili i stigla je kazna. U 39. minuti ubačena je lopta s desne strane za Zubkova koji snalažljivo iz voleja s nekih 11-12 metara pogađa mrežu domaćina.

Embed from Getty Images

U drugom dijelu rezultat se nije mijenjao iako je Real nastavio pucati iz svih pozicija, ali odlično je branio vratar Trubin.

Luka Modrić nije ulazio u igru dok je na drugoj strani Neven Đurasek ušao u 88. minuti.

Leipzig - Celtic 3:1

Leipzig nije kiksao na svom travnjaku protiv Celtica, upisao je pobjedu 3:1. Domaćin je bolje iskoristio svoje prilike i zasluženo je slavio.

Već u 13. minuti mađarski vratar Peter Gulacsi zbog ozljede je napustio igru, ali to nije utjecalo na Leipzig koji je već četiri minute kasnije stigao do vodstva. Nkunku je došao sam pred vratara i lakoćom ga prebacio za vodstvo.

Embed from Getty Images

Celtic je izjednačio odmah na početku drugog dijela. Izgubili su domaćini olako loptu na centru, prema kaznenom prostoru krenuo je Furuhashi, pravovremeno proigrao Jotu koji je dolazi iz drugog plana, a on mirno zabija.

Međutim Leipzig je ipak stigao do pobjede. Andre Silva dva puta bio je strijelac i Leipzig je stigao do tri boda.

Joško Gvardiol i Josip Juranović odradili su cijelu utakmicu.

FOTO: EPA/RODRIGO JIMENEZ

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

RB Leipzig3:1Celtic
Real Madrid2:1Šahtar
1Real Madrid 615:6+913
2RB Leipzig 613:9+412
3Šahtar 68:10-26
4Celtic 64:15-112

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!