Tenis

Mektić i Pavić pobjedom u dva seta eliminirali Dodiga i Krajiceka

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 06.10.2022.
Mektić i Pavić pobjedom u dva seta eliminirali Dodiga i Krajiceka
Foto: EPA

Nikola Mektić i Mate Pavić prošli su u polufinale ATP turnira u Astani gdje su u dva seta upisali pobjedu protiv Ivana Dodiga i Austina Krajiceka...

Hrvatski teniski reprezentativci Nikola Mektić i Mate Pavić stigli su do polufinala ATP 500 turnira u kazahstanskom glavnom gradu Astani, gdje su u četvrtak u četvrtfinalu sa 7:6(4), 6:3 pobijedili Ivana Dodiga i Amerikanca Austina Krajiceka.

U prvom setu nijedan par nije uspio oduzeti servis suparnicima pa je odluka pala u tie-breaku u kojem su Mektić i Pavić iskoristili drugu set-loptu i osvojili ga sa 7:4.

U drugom setu su Dodig i Krajicek prvi došli do prednosti i poveli s 2:1 breakom u trećem gemu, ali su aktualni olimpijski pobjednici odmah uzvratili i izjednačili na 2:2. U osmom gemu su Mektić i Pavić došli do novog breaka, a u sljedećem iskoristili drugu meč-loptu za pobjedu.

Drugi nositelji će za mjesto u finalu igrati protiv pobjednika dvoboja između trećih nositelja, Španjolca Marcela Granollersa i Argentinca Horacija Zeballosa i njemačkog para Kevin Krawietz - Andreas Mies.

Mektiću i Paviću je ovo deveto polufinale u sezoni u kojoj su igrali u sedam finala i osvojili četiri naslova.

FOTO: EPA/ELISABETTA BARACCHI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!