Nogomet

Ballkani do povijesne pobjede u Turskoj, Sivasspor se vratio u 91. pa ponovno primio u 94.

Branimir Korać • četvrtak, 06.10.2022.
Ballkani do povijesne pobjede u Turskoj, Sivasspor se vratio u 91. pa ponovno primio u 94.
Foto: EPA

U prvoj rundi utakmica trećeg kola Konferencijske lige uzbuđenja nije nedostajalo. Kosovski Ballkani i dalje piše povijest, nakon što je kao prvi klub s Kosova ušao u grupnu fazu nekog europskog natjecanja, sada je stigao i do pobjede...

Dnipro i Vaduz su u Košicama remizirali 2:2 u susretu koji je sudio Fran Jović, a Vaduz tako niti iz trećeg pokušaja nije došao do pobjede. Ukrajinski reprezentativac Artem Dovbyk doveo je domaćin u vodstvo, gosti su napravili preokret preko Fabija Fehra i Cedrica Gassera, ali u 78. minuti Oleksandr Pikhalyonok donosi bod Dnipru.

Kosovski Ballkani stigao je do prve pobjede i to na nezgodnom gostovanju kod Sivasspora kojeg je svladao u pravoj drami 4:3. Poveo je Sivasspor već u prvoj minuti preko Fredrika Ulvestada, ali razigrani gosti do kraja prvog dijela rade preokret golovima Armenda Thaqija i Arbera Potokua. Uspjeli su domaćini golovima Yesilyurta i Yatabarea izjednačiti, do 3:3 stigao je u 91. minuti, ali u 94. Ballkani ponovno zabija i golom Ermala Krasniqija dolazi do pobjede.

Embed from Getty Images

Pravu katastrofu doživio je FCSB u Danskoj gdje je poražen od Silkeborga s 5:0. Danci u prva dva kola nisu imali niti bod, ali ovdje su potpuno nadigrali Rumunje. Već u osmoj minuti bilo je 2:0 golovima Klyngea i Kuska da bi u 35. minuti Helenius povisio na 3:0. U drugom dijelu pogotke su dodali i Thordarson i Adamsen za konačnih 5:0.

Embed from Getty Images

Armenski Pjunik stigao je već do druge pobjede u skupini, ovaj put svladao je kod kuće Žalgiris s 2:0. Zaslužena pobjeda domaćina koji je bio bolji i slavio je golovima Juninha iz 43. minute te Yusufa Otubanja iz 61. Kod gostiju od 73. minute igrao je Petar Mamić koji je zamijenio Sauliusa Mikoliunasa.

Napokon je do pobjede stigla Nice koja je svladala u gostima Slovacko s 1:0. U izjednačenom dvoboju presudio je jedan pogodak i to donedavnog igrača londonskog Arsenala Nicolasa Pepea koji je bio precizan u 58. minuti.

Očekivanu pobjedu upisao je Molde koji je bio puno bolji od Shamrock Roversa i svladao ga s 3:0. Vrlo uvjerljiva pobjeda mogla je biti i uvjerljivija, a strijelci za Norvežane bili su Brynhildsen dvaput te jednom Hussain.

U zvučnom dvoboju u Bruxellesu Anderlecht je ugostio West Ham i upisao pobjedu 1:0. Bio je to zanimljiv susret s dosta prilika na obje strane, a presudio je pogodak talijanskog internacionalca Gianluce Scamacce u 79. minuti.

Embed from Getty Images

Pogodaka nije bilo u Poznanu gdje je Lech bio bolji od Hapoela, ali nije pronašao put do mreže. Ovim remijem Lech je ostao ispred Hapoela koji i dalje čeka na prvu pobjedu. Antonio Milić odigrao je cijelu utakmicu.

Konferencijska liga, treće kolo:
Dnipro - Vaduz 2:2
Sivasspor - Ballkani 3:4
Silkeborg - FCSB 5:0
Pjunik - Žalgiris 2:0
Slovacko - Nice 0:1
Molde - Shamrock Rovers 3:0
Anderlecht - West Ham 0:1
Lech - Hapoel Beer Sheva 0:0

FOTO: EPA/PETER LAZAR

Konferencijska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Lech Poznań0:0Hapoel Beer Sheva
Villarreal5:0Austria Beč
1Villarreal 614:9+513
2Lech Poznań 612:7+59
3Hapoel Beer Sheva 68:5+37
4Austria Beč 62:15-132

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!