Nogomet

Drmić: 'Žao mi je zbog toga kako se u javnosti protumačio moj komentar utakmice sa Salzburgom'

gnkdinamo.hr, Mihaela Bradovski • petak, 07.10.2022.
Drmić: 'Žao mi je zbog toga kako se u javnosti protumačio moj komentar utakmice sa Salzburgom'
Foto: FaH

Josip Drmić protiv Salzburga je promašio čisti zicer, nije mu priznat pogodak u zadnjim sekundama, a nakon susreta dao je izjavu koja je shvaćena kao kritika Čačićeve taktike. Dva dana nakon susreta izrazio je žaljenje zbog izjave koju je dao vruće glave...

Nakon poraza u Salzburgu, Josip Drmić nije bio zadovoljan, niti rezultatom, a niti defanzivnijim pristupom susretu. S odmakom je objasnio svoj istup.

"Prije svega moram reći da mi je žao zbog toga kako se u javnosti protumačio moj komentar utakmice. Moja izjava o taktici, načinu kako smo igrali, nije niti u najmanjoj mjeri bila usmjerena kritiziranju rada našeg stožera ili igre naše momčadi. Ja se trudim biti profesionalac u svemu što radim, iznimno cijenim ovaj klub, trenera Čačića, stožer, svoje suigrače. Moj komentar pred medijima o tome kako smo igrali bio je samo moje promišljanje dok sam bio pod velikim emocijama, što svakako nije opravdanje. To je nešto čemu je mjesto u svlačionici, kada se unutar momčadi i stožera razgovara o utakmici, dojmovima, razmišljanjima", istaknuo je Drmić za Dinamovu stranicu.

Drmić je razgovarao i s trenerom Čačićem i izrazio žaljenje zbog ovakvog tumačenja.

"Nakon utakmice u kojoj smo svi istinski htjeli doći do bodova, trudili smo se, davali sve od sebe, imali smo taj pogodak koji nas je prvo odveo u veliko slavlje, a onda je za par trenutaka poništen, igrali smo dobro, a nismo uspjeli upisati bodove… teško je odmah po završetku takve utakmice biti staložen i postoji prostor da se kaže nešto pogrešno ili što se može protumačiti pogrešno, posebno ako si ljut, tužan, razočaran jer nisi uspio pomoći da tvoja ekipa dođe do dobrog rezultata. Trener Čačić ima sjajne rezultate s našom ekipom, svi smo iskreno ponosni što smo dio ove momčadi, nižemo dobre rezultate, jako smo povezani. Razgovarao sam s trenerom, prokomentirali smo tu konkretnu situaciju i svjestan sam svoje pogreške, izrazio sam žaljenje zbog toga kako je protumačeno moje komentiranja utakmice. Vjerujem da zna koliko mi je stalo do kluba, do naše momčadi, i da nije bilo nikakve loše namjere. Moj je posao raditi, truditi se, dati sve od sebe za Dinamo i biti posvećen terenu sto posto."

Okrećete se novom susretu u Ligi prvaka već idući tjedan, isti protivnik, ali ovoga puta pred vašim navijačima na Maksimiru?

"Dat ćemo sve od sebe, nije ništa još gotovo u našoj skupini. Vjerujem da imamo kvalitetu odigrati dobro protiv Salzburga i u toj drugoj međusobnoj utakmici. Možemo reći da smo odradili jedno poluvrijeme s njima i da imamo priliku pokazati da možemo još više, bili smo jako blizu dobrog rezultata. Svi smo jako motivirani, igramo najljepše nogometno natjecanje, znamo koliki je značaj toga za klub i za sve nas i nećemo se predati. Vjerujem da ćemo imati veliku podršku navijača kao što smo imali na svim utakmicama do sada i siguran sam da pred punim stadionom mi možemo biti samo još bolji. Hvala navijačima na tome što su uz nas u svakom trenutku, i kada je dobro i kada je loše."

Do kraja grupne faze čekaju vas još utakmica protiv Salzburga, zatim Milan također na Maksimiru i za kraj grupne faze gostovanje kod Chelseaja u Londonu?

"Mislim da smo pokazali da zaslužujemo biti u Ligi prvaka. Ne samo kroz prvo kolo i pobjedu protiv Chelseaja nego i kroz igru protiv Milana i Salzburga, iako nismo upisali pozitivan rezultat. Sve su to iznimno kvalitetne ekipe, mi od početka možda nismo favoriti, ali mislim da smo dokazali da se možemo nositi sa svima. Nekada sitnice odlučuju u takvim utakmicama, možete biti bolji, izgledati bolje, a onda jedan gol iz neke pogreške odluči o pobjedniku. To je tako na ovoj razini natjecanja, nema opuštanja. Mi se borimo na tri fronta, u prvenstvu smo bez poraza, imamo 10 pobjeda i jedan remi, igramo hrvatski kup, nastupamo u Ligi prvaka u vrhu klupskog nogometa gdje se dobro nosimo s protivnicima, osvojili smo više od 80 posto bodova ukupno, imamo iznimno kvalitetan kadar igrača, odličan stožer i trudit ćemo se i dalje biti na ponos naših navijača."

AUTOR: GNK Dinamo

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 3056:24+3266
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 3033:41-833
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!