Rukomet

Kavčič: 'PSG je pokazao svoju snagu, mi smo htjeli, ali njima je ulazilo baš sve'

Mihaela Bradovski • petak, 07.10.2022.
Kavčič: 'PSG je pokazao svoju snagu, mi smo htjeli, ali njima je ulazilo baš sve'
Foto: EPA

Težak posao imao je PPD Zagreb u četvrtom kolu Lige prvaka gdje je igrao u gostima kod PSG-a i upisao težak poraz...

Rukometaši PPD Zagreba upisali su visok poraz u gostima kod PSG-a koji je slavio s 40:31. Aleks Kavčič nakon susreta istaknuo je kako je jednostavno PSG imao takav dan u kojem mu je sve polazilo za rukom.

"PSG je pokazao svoju snagu, mi smo htjeli, ali njima je ulazilo baš sve. Teško je s njima trčati, pogotovo sa snažnim igračima kakvi su Nikola Karabatić i Krištopans, a tu je i Steins koji je od nas dvostruko brži."

U Ligi prvaka PPD Zagreb je na jednoj pobjedi i tri poraza.

"Imali smo određene ozljede, nije sve bilo kako smo planirali. Nismo izgubili u sva četiri kola, ali mogli bismo ubuduće i bolje."

Karpo Sirotić svjestan je kako je Zagreb puno griješio i tako omogućavao Parižanima da se odvoje i stvre veliku razliku.

"Ponovno su presudile naše tehničke greške. Jer kada nismo radili iste, bili smo u priključku ili smo ga lovili puno efikasnije. Ali sa svim tim pogreškama povlačila se ta njihova lagana polukontra i kontra gdje su oni fenomenalni. Jako, jako teško ih je tada zaustaviti, pogotovo jer je svih šest igrača trkački moćno, jednako naprijed kao i nazad. To je ono što je presudilo. Želio bih čestitati svojim suigračima na borbi, ali moramo ove stvari popraviti ako želimo biti iole konkurentni u Ligi prvaka."

Sirotić smatra da je Zagreb mogao više dosad u Ligi prvaka, ali je i svjestan kako je imao iznimno teška gostovanja.

"Smatram da smo trebali više, ali kada uzmemo u obzir da su dva od ta tri poraza bila gostovanja protiv prvaka Francuske i prvaka Njemačke, to ipak malo ublažava žal, iako nitko od nas ne voli gubiti. Moramo nastaviti raditi, pogotovo sada za vrijeme stanke, iskoristiti je da se maksimalno dobro pripremimo."

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!