Košarka

Nikola Rukavina potvrđen za novog predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza

Sportnet, Branimir Korać • subota, 08.10.2022.
Nikola Rukavina potvrđen za novog predsjednika Hrvatskog košarkaškog saveza
Foto: Marin Sušić

U Zagrebu je danas održana izvanredna izborna sjednica Sabora Hrvatskog košarkaškog saveza...

Nakon neopozive ostavke dosadašnjeg predsjednika, Stojka Vrankovića, Sabor HKS-a je istu odluku morao i prihvatiti te ga razriješiti dužnosti i izabrati novog predsjednika koji će tu dužnost obavljati do kraja mandatnog razdoblja 2019.-2023.

Jedini predloženi kandidat bio je v.d. predsjednika i donedavni potpredsjednik Upravnog odbora HKS-a, Nikola Rukavina koji je izabran jednoglasno, sa svih 61 glasova prisutnih zastupnika od ukupno 70, koliko u ovom sazivu broji Sabor. Rukavina se svima zahvalio na podršci i povjerenju, posebno naglasivši zasluge dosadašnjeg predsjednika HKS-a Stojka Vrankovića, sve pokrenute projekte i mnoga otvorena vrata upravo zahvaljujući utjecaju Vrankovića.

"Želim Vam se zahvaliti na ukazanom povjerenju i izboru za predsjednika Saveza. Izuzetno mi je drago da ste prepoznali smjer kojim želimo da se hrvatska košarka kreće, napore koji su uloženi na svim razinama, od ulaganja u sve lige, preko izričitih poticaja na sudjelovanje u europskim natjecanjima, do važnosti inzistiranja na značaju nacionalne lige", među ostalim je istaknuo novi predsjednik te konstatirao: "Naši se ciljevi mogu ostvariti samo kontinuiranim radom jer razvoj i popularizacija košarke su imperativ. Stoga mi je, naglasit ću još jednom, čast da mogu, zajedno sa svojim suradnicima i uz vašu podršku i povjerenje nastaviti sa započetim radom i ostvarivati sve ono čemu težimo."

Izbor predsjednika HKS-a ipak nije bio jedina točka dnevnog reda sjednice Sabora. Po izboru predsjednika jednoglasno je dano povjerenje trima novim članovima Upravnog odbora. Naime, ostavke su ranije dali i na današnjoj su sjednici razriješeni dužnosti Ivan Artuković, Mladen Bušić i Renato Martinko, a Sabor je potvrdio nove članove Upravnog odbora: Bernarda Budimira, Josipa Milakovića i Ivana Matančića.

Usvojeno je i Izvješće o izvršenju aktivnosti i financijskog plana HKS-a za 2021., kao i Revizorsko izvješće o obavljenoj reviziji financijskih izvještaja HKS-a za 2021.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!