Nogomet

Karoglan: 'Ostaje mi gorak okus i za duboku analizu onih očajnih pola sata iz drugog poluvremena'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.10.2022.
Karoglan: 'Ostaje mi gorak okus i za duboku analizu onih očajnih pola sata iz drugog poluvremena'
Foto: FaH

Hajduk je upisao pobjedu protiv Varaždina 2:1, ali teškom mukom. Varaždinci su definitivno zaslužili više od ovog poraza...

Mislav Karoglan imao je dosta prigovora na nastup svojih igrača, Hajduk je izgledao loše, posebno u drugom poluvremenu.

"Ostaje mi gorak okus, nakon onako dobrog poluvremena odigrati onako očajnih pola sata u drugom. I za duboku analizu zašto je to tako."

Karoglan je u svlačionici poručio igračima da budu zadovoljni zbog pobjede.

"Rekao sam, glave gore, dobili smo utakmicu. Opet kažem, zadnjih deset, petnaest minuta je opet bilo naše. Imali smo dva udarca glavom tako da je sigurno da je zaslužena. Ali prvo poluvrijeme smo trebali 'ubiti' utakmicu."

U drugom dijelu Hajduku je nedostajalo energije, od početka drugog poluvremena ritam nije bio pravi.

Chidozie Awaziem

"Iskreno, vrlo sam sretan. Ne znam kako bih to iskazao, ali ovaj osjećaj je zaista nevjerojatan. Sretan sam zbog pobjede i što sam joj osobno pridonio. To je ono što želim za Hajduk, da uvijek pobjeđujemo. I tu sam da uvijek pružim najbolje od sebe."

"Navijači su bili odlični. Iako je bila zadnja minuta, gurali su nas naprijed, davali nam podršku."

"Ovako vam izgleda poluvrijeme, izvadite dva dobra i dva loša isječka i pokažete što je to dobro i u kojem pravcu trebamo ići. Pogubili smo malo strukturu u fazi napada i naravno da ja znam što se otprilike dogodilo, ali ono što je bilo to ostavljam za momčad, da zajedno analiziramo. Ali da imamo određenih problema, da nam se događaju padovi kroz utakmicu. Varaždin je nešto malo više podigao bočne igrače, mi više nismo uspjeli raditi dobre trigere, postaje se tada nervozan, donose se tako loše odluke u fazi obrane da je to katastrofa, a Varaždin statistički ima najveću uspješnost driblinga u ligi, a dribling te ruši, pucaju pritisci. Imamo puno toga dobrog, a onda se dogode ti loši periodi koji zamagle ili preuzmu one dobre. Međutim, Hajduk mora težiti najvišim standardima i slažem se da je pola sata drugog poluvremena bilo neprihvatljivo."

Karoglan ističe karakter igrača koji su izvukli još jednu tešku pobjedu.

"Imamo mi naših problema, ali volio bih istaknuti njihov karakter, ono slavlje na kraju, kako su dobili utakmicu. Na kraju sve zajedno, moramo ih pohvaliti. Uzeti prvo poluvrijeme u obzir, zadnjih deset minuta i zaključiti da je ipak pobjeda zasluženo naša."

Još jednom je čovjek odluke bio Chidozie Awaziem koji je bio strijelac u 98. minuti.

"Zbog toga smo ga i doveli. Čim smo ga vidjeli znali smo da je pravi igrač. Ponaša se liderski, tako i igra. Kad pričaš o pojačanjima pričaš o profilaciji, o uparivanju. Kad imaš ovakvog imaš i onog drugačijeg, pa će i taj drugačiji biti bolji."

Lovre Kalinić osjetio je problem s mišićem, a Karoglan nije otkrivao koliko je teška ozljeda.

"Lovre je osjetio probleme s mišićem. Bio je odličan, Sentić je bio odličan. Imamo tri strašna vratara. Ne znam što bih više od toga moga poželjeti."

Trener Splićana ističe kako zvižduci s tribina ne smiju utjecati na igrače.

"Igrač Hajduka mora biti jak, mora istrpjeti zvižduke. Najlakše je biti sretan kad ti plješću. Nije lako, ali ajmo razmišljati da smo uzeli deset bodova u četiri utakmice, da je momčad bila psihološki u lošem stanju i da ovo nešto govori."

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!