Košarka

Šarin: 'Očekujem da svima budemo tvrd orah i da naši igrači podignu vrijednost'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 12.10.2022.
Šarin: 'Očekujem da svima budemo tvrd orah i da naši igrači podignu vrijednost'
Foto: FaH

Košarkaši Furnira danas kreću s nastupom u Alpe Adria kupu, a prvi protivnik bit će im momčad Pardubica...

Trener Furnira Jeronimo Šarin ususret prvoj utakmici u Alpe Adria Cupu koja će se odigrati danas s početkom u 19:30, u Sportskoj dvorani Dubrava kaže: "Nakon sjajnog uvoda u sezonu, najmlađa ekipa u Hrvatskoj dobiva priliku dokazati se izvan granica Hrvatske i time se okušati u europskoj košarci, te kroz samo iskustvo igre na jednom takvom natjecanju se razvijamo u željenom smjeru."

Iza Furnira su dvije uzastopne pobjede u HT Premijer ligi, što donosi Alpe-Adria Cup i koja su očekivanja?

"Alpe Adria liga nam donosi mogućnost da se naša talentirana mlada ekipa susretne s drugim igračima koji igraju na jednom drugom nivou te da u ritmu srijeda - subota, pomiču svoje mogućnosti prema naprijed. Moja osobna očekivanja su da svakome budemo tvrd orah i da naši igrači podignu svoje vrijednosti kroz to natjecanje."

Koji su daljnji ciljevi za ovu sezonu te koliko će biti izazovno sudjelovati na dva natjecanja istovremeno?

"Ciljevi su zacrtani prije sezone i njih se držimo, ovo je prva godina četverogodišnjeg ciklusa, gdje želimo maksimalan razvoj mladih igrača i ostanak u ligi, a to je najlakše izboriti kroz plasman u Ligu za prvaka."

S ozbiljnim pojačanjem u vidu Taveiona Hollingswortha je momčad dobila novi zalet te prijeko potrebno osvježenje. Kakva je kemija u ekipi te koliko su igračo spremni za ozbiljnu košarku koju donosi natjecanje u AAC-u?

"Imali smo super kemiju u timu i prije dolaska Taija, a njegovim dolaskom i povratkom Kosa nakon ozljede bitićemo još homogeniji."

Ovo je idealna prilika za stjecanje iskustva i prije svega rasta i razvoja tima, bolje rečeno stasavanja. Koliko je izazovno raditi s tako mladom ekipom?

"Imao sam dobre ponude iz inozemstva ovo ljeto, ali sustav i smjer kojim klub želi ići i koji mi je prezentiran od strane investitora u klub, uistinu me  zaintrigirao i odlučio sam ostati i mislim da sam donio najbolju moguću odluku."

Što možemo očekivati od Dubrave u ovoj sezoni?

"Atraktivnu brzu košarku, koja će sve ljude u klubu i naše navijače te ljude koji nas gledaju u Zagrebu i u ostalim gradovima, učiniti sretnima, nasmijanima i zadovoljnima."

"Dođite u što većem broju, podržite najmlađi tim lige i najvažnije: dođite da zajedno proslavimo pobjedu nakon utakmice."

Direktor Boris Gnjidić kaže: "Ovo je odličan start u sezonu gdje nas očekuje vrhunska košarka i želja nam je predstaviti našu mladu ekipu u međunarodnom natjecanju nakon 17 godina gdje smo svojim plasmanom u prošloj sezoni zaslužili pozivnicu HKS-a. U našoj četverogodišnjoj viziji razvoja kluba iskorak u Europu je bitan element stvaranja stabilnog HT premijerligaša. Nadam se kvalitetnim utakmicama i dobrom rezultatu te je ovo prije svega odlična prilika za našu ekipu, kojoj će ovo biti iskustveni iskorak prema naprijed."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!