Nogomet

Fiorentina najuvjerljivija u četvrtom kolu, Villarreal i dalje maksimalan

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 13.10.2022.
Fiorentina najuvjerljivija u četvrtom kolu, Villarreal i dalje maksimalan
Foto: EPA

U Konferencijskoj ligi također se odigravaju susreti četvrtog kola, a najuvjerljivija bila je Fiorentina koja je napunila mrežu Heartsa...

Nogometaši Fiorentine drugi put su unutar sedam dana pobijedili škotski Hearts, ovaj put s 5:1 na domaćem terenu te su ostali u borbi za prvo mjesto skupine A Konferencijske lige.

Bilo kakve dvojbe u ovom su susretu nestale nakon prvog poluvremena, jer je talijanska momčad već nakon 45 minuta imala vodstvo od 4:0. Strijelci su bili Jović, Biraghi, Gonzalez i Barak.

Embed from Getty Images

Fiorentina je ostala druga te i dalje ima tri boda manje od vodećeg Istanbul Basaksehira koji je u četvrtom kolu, također kao domaćin, bio bolji od latvijskog Rigasa s 3:0. Dva pogotka je postigao Okaka, a jedan Turuc. Za goste je cijelu utakmicu odigrao hrvatski nogometaš Tomislav Šarić.

Embed from Getty Images

Maksimalan učinak i dalje ima Villarreal, jedan od glavnih favorita kompletne Konferencijske lige. Ovog četvrtka Villarreal je teško, ali ipak pobijedio Austriju u Beču 1:0 golom Nicolasa Jacksona u 87. minuti. Još uvijek Villarreal nije matematički osigurao prvo mjesto, ali to se može dogoditi kada završi drugi ogled ove skupine između Hapoel Beer Sheve i Lecha iz Poznana.

Embed from Getty Images

U skupini D novu je odličnu utakmicu odigrao Partizan koji je na domaćem terenu svladao Koeln 2:0 čime se učvrstio na prvom mjestu ljestvice. Inače, Partizan je uglednog bundesligaša svladao i prošlog tjedna u gostima s 1:0. Ovaj put su strijelci za beogradski sastav bili Diabate u prvom te Ricardo Gomes u drugom poluvremenu. Nikola Soldo odigrao je cijelu utakmicu za goste.

Embed from Getty Images

Veliki korak prema prvom mjestu u skupini F i plasmanu u drugi krug napravio je švedski Djurgarden, koji je tijekom ljeta iz Europe izbacio Rijeku. U ovom kolu Djurgarden je svladao Gent na domaćem terenu 4:2 te je tom suparniku pobjegao na šest bodova plusa. Belgijci više ne mogu dostići Djurgarden, kojem je kao jedina prijetnja ostao susjed iz Norveške - Molde. Na poluvremenu je Djurgarden imao 3:0, a dva puta je suparničku mrežu pogađao Wikheim.

Golom Roberge Apollon je pobijedio AZ Alkmaar 1:0 čime su Ciprani ostvarili prvu pobjedu u skupini E, a AZ nakon tri pobjede prvi poraz. No, nizozemska momčad i dalje je prva na ljestvici te najbliža direktnom plasmanu u drugi krug.

Embed from Getty Images

U skupini G na prvo mjesto je izbio rumunjski Cluj koji je u dva tjedna dva puta pobijedio prašku Slaviju. Ovaj put je bio bolji od Čeha na domaćem terenu s 2:0. Strijelci su bili Deac u 11. minuti iz jedanaesterca te Brazilac Yuri Matias pet minuta prije kraja.

Za Cluj su cijelu utakmicu odigrali hrvatski nogometaši Denis Kolinger i Karlo Muhar, dok je na početku drugog dijela u igru ušao Lovro Cvek.

Konferencijska liga, četvrto kolo:
CFR Cluj - Slavia Prag 2:0
Austria Beč - Villarreal 0:1
Basaksehir - RFS 3:0
Slovan Bratislava - Basel 3:3
Djurgarden - Gent 4:2
Apollon - AZ Alkmaar 1:0
Fiorentina - Hearts 5:1
Partizan - Köln 2:0

FOTO: EPA/CLAUDIO GIOVANNINI

Konferencijska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Basaksehir3:0RFS
Fiorentina5:1Hearts
1Basaksehir 614:3+1113
2Fiorentina 614:6+813
3Hearts 66:16-106
4RFS 62:11-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!