Nogomet

Puno toga otvoreno u Europskoj ligi, novi poraz Tomasovog Šerifa

Branimir Korać • petak, 14.10.2022.
Puno toga otvoreno u Europskoj ligi, novi poraz Tomasovog Šerifa
Foto: EPA

Okončano je četvrto kolo Europske lige nakon kojeg je dosta toga još uvijek neriješenog po skupinama, ali neke stvari se već naziru...

Ferencvaros je pobjedom protiv Crvene zvezde zasjeo na prvo mjesto u skupini. Mađarima je to već treća pobjeda, a Zvezda je na dnu samo s tri boda. Kristoffer Zachariassen doveo je domaćina u vodstvo na sredini prvog poluvremena, ali Stefan Mitrović u 55. minuti poravnava na 1:1. Kratko je Zvezda bila u egalu, Mmaee je šest minuta kasnije zabio za konačnih 2:1.

U drugom susretu u skupini Trabzonspor je nanio težak poraz Monacu s 4:0 i s njim se bodovno izjednačio. Domaćin je odigrao odličnu utakmicu, sretno je stigao do vodstva autogolom Malanga Sarra, a u nastavku su zabijali Vitor Hugo, Bardhi i Trezeguet.

Embed from Getty Images

Zürich u svojoj skupini izgleda potpuno nekonkurentno i upisao je novi ružan poraz. Ovaj put u gostima kod PSV-a s čak 5:0, zadnji je, bez bodova i s gol razlikom 3:14. Dva pogotka postigao je Joey Veerman, a po jedan Erick Gutierrez, Ibrahim Sangare i Anwar El-Ghazi. Kod gostiju Nikola Katić igrao je cijelu utakmicu.

Embed from Getty Images

Vratar Omonije Francis Uzoho bio je kao na streljani na Old Traffordu, držao je Ciprane na životu do 93. minute kada je United napokon došao do pogotka preko Scotta McTominayja i slavio s 1:0.

Embed from Getty Images

Tomasov Šerif nije imao nikakve šanse u San Sebastianu gdje je poražen od Real Sociedada s 3:0. Nakon pola sata igre Zohouri je isključen, gosti su ostali s igračem manje i domaćin je to iskoristio i golovima Sorlotha, Rica i Navarra došao do pobjede koja mu osigurava prolaz u nokaut fazu Europske lige.

Embed from Getty Images

Ludogorec je upisao važnu pobjedu protiv HJK Helsinkija te je slavio s 2:0. S ova tri boda Ludogorec je s tri boda ispred trećeplasirane Rome. Gropper i Rick pogađali su za domaćina.

Novim porazom Malmö je izgubio svaku šansu za makar nokaut fazu Konferencijske lige. Izgubio je kod Union Berlina 1:0 golom Robina Knochea u 88. minuti iz kaznenog udarca.

Embed from Getty Images

Lazio je i s igračem manje dva puta vodio protiv Sturma, ali nije slavio. Immobile i Pedro su zabijali, ali gosti su se vraćali. U sudačkoj nadoknadi prvog dijela isključen je Lazzari i umalo postao veliki tragičar. Toma Bašić igrao je do 57. minute.

Embed from Getty Images

Europska liga, četvrto kolo:
Ferencvaros - Crvena zvezda 2:1
Trabzonspor - Monaco 4:0
PSV - Zürich 5:0
Manchester United - Omonia 1:0
Real Sociedad - Šerif 3:0
Ludogorec - HJK 2:0
Union Berlin - Malmö 1:0
Lazio - Sturm 2:2

FOTO: EPA/Tibor Illyes

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Bodo/Glimt0:1Arsenal
PSV Eindhoven5:0Zürich
1Arsenal 68:3+515
2PSV Eindhoven 615:4+1113
3Bodo/Glimt 65:10-54
4Zürich 65:16-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!