Košarka

Košarkašice Požege nisu imale šanse protiv Montpelliera, Francuskinje bolje i u uzvratu

Branimir Korać • petak, 14.10.2022.
Košarkašice Požege nisu imale šanse protiv Montpelliera, Francuskinje bolje i u uzvratu

Plamen Požega nije imala sreće u ždrijebu kvalifikacija Fibinog Eurokupa i morale su na jaki Montpellier koji je slavio u oba susreta...

Nakon što su Francuskinje bile bolje u Hrvatskoj sa 68:53, bilo je jasno da Požega neće do iznenađenja i prolaska protiv jakog protivnika. U uzvratu je Montpellier bio još uvjerljiviji i slavio je sa 112:58.

Francuskinje su već u prvom susretu odradile veliki dio posla, a u uzvratu su samo dodatno potvrdile kvalitetu te nanijele težak poraz hrvatskim predstavnicama.

Već prvu četvrtinu Montpellier je dobio sa skoro 20 poena razlike (35:17) i u nastavku susreta Požežanke su uglavnom pokušavale popraviti dojam i - učile.

U domaćem sastavu Romane Bernies upisala je 23 poena i 14 asistencija, Haley Peters dodala je 22 poena, šest skokova i šest asistencija, a Mamignan Toure 21 poen.

Kod Požege Jelena Ivezić imala je 22 poena, a Sabreen Muslim 12 poena i pet skokova.

S brojčane strane puno govori čak 37 izgubljenih lopti Požege što je dovelo do 20 šuteva više domaćih igračica iako nisu imale nadmoć u skoku. Isto tako Montpellier je imao čak 42 asistencije.

FIBA Europe Cup, kvalifikacije:
Montpellier - Plamen Požega 112:58 (68:53)

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!