Ostali sportovi

Mursa lakše od očekivanja do pobjede kod Ribole

Sportnet, Branimir Korać • ponedjeljak, 17.10.2022.
Mursa lakše od očekivanja do pobjede kod Ribole

Krenula je nova sezona hrvatskog prvenstva odbojkašica, a odbojkaši su odradili susrete trećeg kola...

Kod odbojkaša je odigrano treće kolo Superlige, bez većih iznenađenja, ako pod time ne smatramo uvjerljivu pobjedu od 3:0 (21, 16, 11) novaka u ligi Medicinar Trnja protiv Splita na Poljudu za samo 70 minuta. Ovo je bilo kolo u kojem su gosti dominirali, pa je zapravo samo Rijeka kod kuće uspjela ostaviti bodove, dobili su Sisak s 3:1 (25:17, 20:25, 25:17, 25:15) nakon 102 minute igre.

Derbi kola odigran je pred kamerama SPTV, a u Kaštelima su protiv domaćina Ribola Kaštela slavili odbojkaši Murse Osijek s 3:0 (23, 15, 14). U susretu koji je trajao 81 minutu Danilo Vuković iz pobjedničke momčadi imao je 12 poena, najviše na utakmici. Kaštelani su u ovom susretu imali čak 31 neforsiranu pogrešku (Osječani 17) te 6 as servisa (domaćin 3).

Pomoćni trener Kaštelana Almir Aganović rekao je: "Ostaje nam žal za prvim setom jer da smo ga dobili, a bili smo blizu, tko zna kako bi se susret dalje razvijao. Mi smo imali problema u početku sa sastavljanjem momčadi jer nam je tehničar imao problema posljednjih dana s leđima. Nismo imali pravog vođu na terenu koji bi malo povukao. Mursa je zasluženo pobijedila, sigurno su iskusniji od nas trenutno jer smo mi još vrlo mlada i neiskusna ekipa koja će rasti tijekom sezone."

Mario Teppert, trener Murse Osijek, dodao je: "Dobili smo utakmicu lakše od očekivanja. Prvi set na razliku, očekivali smo tako i u nastavku susreta, ali dobrim servisom smo pritiskali domaćina koji nije imao pravi odgovor za našu igru i na kraju smo zasluženo pobijedili."

Aktualni prvaci Mladost s 3:0 (25, 22, 18) za 88 minuta su pobijedili Centrometal u NCG Aton, kao i Kitro Varaždin Marsoniu u gostima, također s 3:0 (14, 8, 12) za manje od sat vremena, točnije 57 minuta.

Poslije utakmice trener Varaždinaca Ivica Đolonga je rekao: "Čestitam Marsoniji da su skupili tako mladu momčad i da nisu odustali od natjecanja. Nije realno da oni pruže neki veći otpor, ali za njih je super da se trude i ovo je velika škola za njih. Mi smo imali dobar pristup, tako tražim od svojih igrača jer ne smijemo se opuštati protiv nikoga. Priliku sam dao i igračima koji inače manje igraju."

Matko Grgić iz momčadi Marsonije rekao je poslije: "Njihova kvaliteta je presudila, ponosan sam na dečke kako su odigrali jer smo uvjerljivo najmlađa momčad u Superligi."

Jadran Popović, njegov suigrač, dodao je: "Imali smo nesreću da smo prve dvije utakmice u sezoni igrali baš protiv jakih momčadi iz vrha tablice. Mi smo pak daleko najmlađa momčad u Superligi. Trudili smo se, no Varaždinci su prejaki za nas u ovom trenutku. Ali, to nas neće pokolebati, dečki sjajno rade i vjerujem da ćemo iz kola u kolo igrati sve bolje."

U zaostalom susretu drugo kola Ribola Kaštela je s 3:0 (18, 21, 13) pobijedila Rovinj koji u nedjelju 16. listopada u susretu treće kola igra kao gost protiv Zadra u 15 sati.

Ovog je vikenda startala i Superliga odbojkašica. U prvom susretu, igranom u petak navečer, Karlovac je s 3:0 (13, 23, 23) pobijedio novakinje u najjačoj hrvatskoj ligi, ekipu Neba.

Susret je bio okončan u 83 minute. Nakon utakmice domaća igračica Lara Malović je rekla: "Znale smo da je Nebo neugodan suparnik što su i pokazale na terenu. Ja sam ih i prije znala jer sam došla iz Varaždina prošle sezone. Zadovoljna sam jako pobjedom."

Petra Galić, kapetanica Neba dodala je: "Bila nam je ovo prva utakmica u Superligi pa smo malo nervozno ušle u susret. Kasnije smo odigrale puno bolje, no zbog nekih naših pogrešaka nismo uspjele osvojiti niti seta. Vjerujem da će u sljedećim utakmicama biti puno bolje."

U Kaštelima je domaća Ribola Kaštela izgubila od Mladosti 1:3 nakon 101 minute igre, osvojivši prvi set na razliku 26:24 te izgubivši slijedeća tri, ostavši na 9, 15 i 22 poena. Reprezentativka Mladosti Josipa Marković sa 23 poena bila je najučinkovitija na utakmici. Mladostašice su napravile čak 19 poena as servisima (domaće 8) i to je zasigurno bio jedan od glavnih razloga pobjede.

Zoran Grgantov, trener Ribola Kaštela nakon utakmice je kazao: "U prvom smo setu bili stalno u malom zaostatku ali smo odlično odigrali završnicu. Drugi i treći set nije bio dobar zbog puno grešaka na prijemu servisa, da bi u četvrtom setu uspjeli malo smiriti igru i bolje servirali. No, suparnice su bile mirnije pred kraj seta i zasluženo na kraju pobijedile."

Miki Stojaković, trener Mladosti rekao je: "Nažalost, prvi smo si set sami zakomplicirali. Kaštela su odigrala dobru utakmicu a mi smo radili u pojedinim fazama u prvom setu neke nepotrebne pogreške. Od drugog smo seta 'stali na loptu' i iskontrolirali susret do kraja. Bila je jako dobra atmosfera u Kaštelima i tu nikome neće biti lako igrati."

Osijek je za 83 minute dobio Brda kod kuće 3:0 (21, 21, 14), a Rijeka CO Ennu Vukovar s 3:1 (25:12, 21:25, 25:20, 25:23) za 99 minuta igre. Treba svakako spomenuti da su gošće u četvrtom setu vodile 20:17, a onda domaće serijom 5-0 prešle u vodstvo, do konačne pobjede.

Dinamo je s 3:0 (23, 18, 15) pobijedio Veli Vrh nakon samo 71 minute igre, a domaći trener Igor Šimunčić poslije je kazao: "Zadovoljni smo pobjedom na startu sezone. Protivnice su bile dosta 'žilave', trebalo ih je 'lomiti', a mi smo se malo od početka mučili sa svojim ritmom. Kako je utakmica odmicala počeli smo se sve bolje snalaziti i na kraju zasluženo pobijedili."

Azra Rakić, kapetanica Velog Vrha konstatirala je: "Zadovoljne smo time što smo kompletne, ali vidi se još da nam fali uigranosti. Dinamo je u ovom trenutku bolji od nas, iako smo se mi sasvim dobro držale u ovom meču. Presudila je njihova konstanta jer se mi još jako borimo s vlastitim oscilacijama u igri. Nadam se da ćemo od sljedećeg kola smanjiti naše greške."

Utakmica Split – Marina Kaštela igra se u srijedu 19. listopada u 20 sati.

FOTO: Medicinar Trnje Facebook

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!