Nogomet

Cosmi uoči Moslavine: 'Ne dajemo puno pozornosti na rang natjecanja protivnika, poštujemo ga'

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.10.2022.
Cosmi uoči Moslavine: 'Ne dajemo puno pozornosti na rang natjecanja protivnika, poštujemo ga'
Foto: FaH

Rijeka danas u SuperSport Hrvatskom kupu gostuje u Kutini kod Moslavine od 15 sati i očekuje pobjedu i prolaz u drugu rundu...

Momčad pod vodstvom Sersea Cosmija polako raste i izgleda sve bolje. U prošlom kolu protiv Lokomotive odigrala je svoju najbolju utakmicu pod vodstvom talijanskog stručnjaka.

"Kao što sam već rekao, to je bila najbolja utakmica od kako sam ja trener. Pogotovo prvo poluvrijeme smo jako dobro odigrali. Zadovoljan sam, ali sam i svjestan da možemo i moramo poraditi na mnoštvu drugih aspekata. Recimo da se prvi cilj, a to je stvaranje prave ekipe, pomalo konkretizira. Sada, do 12. studenog, treba raditi na drugim stvarima. Ali vidim dostupnost i želju za učenjem, za radom, i to je nešto najbolje."

Cosmi će prvi put Rijeku voditi protiv nekog niželigaša.

"Pripremili smo se tako da na prvom mjestu poštujemo protivnika. Ne dajemo puno pozornosti na rang natjecanja protivnika, ali istina je da imamo igrače koji nisu puno igrali, a to zaslužuju kada pogledamo trud koji ulažu na treningu. Stoga, igrat će oni koji do sada nisu dobili veliku minutažu. No to ne znači da omalovažavamo konkurenta. Dapače, vjerujem da će ti igrači dati još i više od sebe u usporedbi s igračima koji imaju više utakmica u nogama. Bit će puno promjena u odnosu na Lokomotivu, ali to nije problem jer imam igrače koji imaju volje pokazati svoje sposobnosti i posjeduju kvalitetu. I očekujem ovu utakmicu da vidim tu kvalitetu kod nekih igrača, utakmica je najpouzdaniji test."

Ambicije u kup natjecanju uvijek postoje, a Rijeka uvijek traži trofej.

"Očekujem pravu utakmicu, pogotovo se to odnosi na rezultat, jer želimo napredovati u Kupu i prema našim sposobnostima, potrebno je doći što dalje je moguće u ovom natjecanju."

FOTO: HINA/ Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!