Ostali sportovi

Kvalifikacije LP: Odbojkaši Mladosti poraženi u Bugarskoj, odbojkašice lako slavile protiv Kamnika

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 19.10.2022.
Kvalifikacije LP: Odbojkaši Mladosti poraženi u Bugarskoj, odbojkašice lako slavile protiv Kamnika
Foto: FaH

Odbojkaši i odbojkašice Mladosti bore se za prolazak u grupnu fazu Lige prvaka. Odbojkaši su na posljednjoj stepenici kvalifikacija, a poraženi su u prvoj utakmici protiv bugarskog Hebara dok je ženska ekipa krenula glatkim slavljem protiv Slovenki...

Odbojkaši zagrebačke Mladosti izgubili su na gostovanju kod bugarskog prvaka Hebar Pazardžika sa 1-3 (27-25, 21-25, 14-25, 15-25) u prvoj utakmici 3. pretkola Lige prvaka.

Hrvatski prvaci su odlično započeli dvoboj i osvojili rezultatski izjednačen prvi set sa 27-25. No, domaći sastav je nakon osvajanja drugog seta (25-21) potpuno preuzeo kontrolu zbivanja na terenu te uvjerljivo osvojio treći i četvrti set.

Ivan Zeljković je sa 18 poena bio najproduktivniji igrač dvoboja. Austrijanac Clemens Ecker je za Mladost osvojio 12 poena, a Sven Jakopec osam. U bugarskoj momčadi najbolji su bili Todor Aleksijev i Talijan Jacopo Massari sa po 16 poena svaki.

Uzvratni dvoboj u Zagrebu na rasporedu je u četvrtak, 27. listopada, a utakmica u Odbojkaškom domu "Bojan Stranić" započet će u 19 sati.

Ukupni pobjednik ovog dvoboja plasirat će se u grupnu fazu Lige prvaka i biti smješten u skupinu B s berlinskim Recycling Volleys, poljskim Aluron CMC Wartom iz Zawierciea te turskim Halkbankom iz Ankare.

Odbojkašice zagrebačke Mladosti s uvjerljivih su 3-0 (25-13, 25-17, 25-20) pobijedile Calcit Kamnik u dvoboju prvog kola kvalifikacija za Ligu prvakinja, koji je odigran u Domu odbojke "Bojan Stranić".

Josipa Marković i Andrea Mihaljević donijele su "mladostašicama" po 12 bodova svaka, a Katarina Pavičić je zaslužna za njih 10, od čega je pet bilo izravno iz servisa.

Uzvrat u Kamniku na rasporedu je 26. listopada.

FOTO: Hina/ Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!