Košarka

Sunsi do visoke pobjede u Los Angelesu, Zubac prvi skakač Clippersa

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.10.2022.
Sunsi do visoke pobjede u Los Angelesu, Zubac prvi skakač Clippersa
Foto: EPA

Samo jedan susret u nedjeljnom programu u NBA ligi bio je s hrvatskim igračima. Phoenix Sunsi slavili su u Los Angelesu protiv Clippersa sa 112:95...

Vrlo zanimljiv dvoboj noćas je bio na rasporedu u NBA ligi u kojem su se sastali Los Angeles Clippersi i Phoenix Sunsi. Trebao je to biti ujedno i okršaj hrvatskih igrača u reketu, međutim Dario Šarić ostao je na klupi Sunsa i nije dobio priliku.

S druge strane Ivica Zubac standardno je krenuo u prvoj petorci, ukupno je odradio 21 minutu te upisao samo dva poena (1/4 za dva) uz osam uhvaćenih skokova, dvije asistencije i tri izgubljene lopte. Zubac je bio prvi skakač Clippersa, ali i u društvu onih s najviše izgubljenih lopti.

Sunsi su do pobjede došli lakše od očekivanja, vrlo rano su se odvojili i nisu imali kasnije posebnih problema. Već prva dionica otišla je na njihovu stranu s visokih 33:18 nakon čega je sve bilo lakše.

Bila je ovo i utakmica koju će Chris Paul još dugo pamtiti. Godinama je nosio dres Clippersa i neke od svojih najboljih utakmica odigrao je upravo na ovom mjestu, a noćas je u ovoj dvorani ujedno i postao treći igrač u povijesti koji je probio granicu od 11 tisuća asistencija u karijeri.

Osim njega u tom društvu su još John Stockton i Jason Kidd, a Paul je jedini koji je prešao granicu od 20 tisuća poena i 11 tisuća asistencija u karijeri. Stocktonov rekord od 15806 asistencija teško će dostići iako niti Kiddovih 12091 baš nije tako blizu, ali je za Paula dohvatljivo.

U noćašnjem dvoboju Paul je upisao 11 asistencija, a to je dobro koristio Devin Booker koji je završio s 35 poena. 13 poena i osam skokova dodao je Deandre Ayton. Kod Clippersa Marcus MorrisJohn Wall dodao je 17 poena.

NBA:
Los Angeles Clippers – Phoenix Suns 95:112

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!