Košarka

Lillard koban i za Lakerse, Warriorsi ubacili 89 poena za poluvrijeme

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.10.2022.
Lillard koban i za Lakerse, Warriorsi ubacili 89 poena za poluvrijeme
Foto: EPA

Osim susreta između Clippersa i Sunsa, odigrano je još šest utakmica u NBA ligi u nedjelju...

Golden State Warriorsi upisali su pobjedu protiv Sacramento Kingsa 130:125, ali imaju o čemu razmišljati. 89 poena ubacili su u sjajnom prvom poluvremenu da bi u drugom dopustili gostima smanjenje značajno skromnijim napadom (41 poen). Golden State je imao i 26 poena prednosti tijekom susreta da bi nešto više od minutu prije kraja Sacramento stigao na samo četiri poena minusa. Prednost je ipak zadržana i Golden State je došao do pobjede.

Stephen Curry upisao je 33 poena (7/12 trica) i pet skokova, a po 24 poena dodali su Andrew Wiggins (pet skokova) i Jordan Poole. Kod Kingsa De'Aaron Fox završio je s 26 poena i deset asistencija, a Domantas Sabonis 19 poena i 14 skokova.

Utah Jazz nastavlja sa sjajnim ulaskom u sezonu te je upisao i treću pobjedu. Ovaj put protiv New Orleans Pelicansa u produžetku 122:121. Posao je bio olakšan jer su Pelicansi ostali bez ozlijeđenih Brandona Ingrama i Ziona Williamsona u završnici susreta. Produžetak Jazzu triom u završnici donio je Jordan Clarkson, imao je priliku i za pobjedu u 48 minuta, ali nije pogodio. U produžetku je tri sekunde prije kraja šut za pobjedu pogodio Kelly Olynyk i Jazz slavi.

Predvodili su ga Lauri Markkanen s 31 poenom i 12 skokova te Olynyk s 20 poena i pet asistencija. Kod Pelicansa CJ McCollum ubacio je 28 poena uz 12 asistencija, a Williamson je dodao 25 poena i šest skokova.

Oslabljeni Hornetsi neočekivano lako su slavili u Atlanti. Iako su bili bez LaMela Balla, Terryja Roziera i Milesa Bridgesa, odnijeli su visoku pobjedu 126:109. Presudio je sjajan ulazak gostiju u drugo poluvrijeme pri čemu je Atlanta ušla u visok minus iz kojeg se nije vratila.

Najbolji kod pobjednika bili su Kelly Oubre s 24 poena i deset skokova te Nick Richards s 20 poena i 11 skokova. Kod poraženih Trae Young završio je s 28 poena i devet asistencija, a Dejounte Murray pratio je s 19 poena i osam skokova.

Minnesota izgleda sve bolje i bit će svima neugodan protivnik uparivanjem Rudyja Goberta i Karl-Anthonyja Townsa. Završilo je 116:106 za Timberwolvese u gostima kod Thundera gdje su gosti imali kontrolu.

Anthony Edwards bio je sjajan s 30 poena i 11 skokova, a po 15 poena dodali su Gobert (15 skokova) i Towns (osam skokova). Kod domaćina Luguentz Dort upisao je 20 poena, a Jeremiah Robinson 15.

Portland Trail Blazersi nastavljaju sa savršenim startom, nova pobjeda upisana je kod Lakersa koji i dalje ne znaju za pobjedu. Blazersi su slavili sa 106:104 ubačajem Jeramija Granta iz teške pozicije tri sekunde prije kraja nakon čega LeBron James nije pogodio iz okreta.

Još jednu sjajnu večer imao je Damian Lillard koji je ubacio 41 poen (6/13 trica) uz pet skokova, a Grant je dodao 16 poena. Kod Lakersa LeBron je ubilježio 31 poen, osam skokova i osam asistencija, a Anthony Davis 22 poena i deset skokova. Vrlo lošu večer s lošim odlukama imao je Russell Westbrook.

Donovan Mitchell s 37 poena predvodio je Cavse u pobjedi u produžetku protiv Wizardsa uz 27 poena Bradleyja Beala.

NBA:
Golden State Warriors – Sacramento Kings 130:125
New Orleans Pelicans – Utah Jazz 121:122 produžetak
Atlanta Hawks – Charlotte Hornets 109:126
Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 106:116
Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers 104:106
Cleveland Cavaliers – Washington Wizards 117:107 produžetak

FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!