Košarka

Zubac ponovno rekordan, on i Bogdanović najbolji u porazima svojih momčadi

Branimir Korać • srijeda, 26.10.2022.
Zubac ponovno rekordan, on i Bogdanović najbolji u porazima svojih momčadi
Foto: EPA

Noćas su u NBA ligi na rasporedu bile svega četiri utakmice, a Bojan Bogdanović i Ivica Zubac bili su najbolji pojedinci Pistonsa i Clippersa u gostujućim porazima...

Washington Wizardsi noćas su lako došli do pobjede protiv Detroit Pistonsa koje su svladali sa 120:99. Domaćin je bio uvjerljiv iako je Bradley Beal imao problema s leđima i nije bio od velike pomoći.

Susret je u potpunosti prelomljen u zadnjoj dionici, dotad su se Pistonsi još solidno držali, bili na dohvatljivom zaostatku, ali u zadnjih 12 minuta Washington je odmaknuo i upisao vrlo uvjerljivu pobjedu.

Kyle Kuzma završio je susret s 25 poena i šest skokova, a Kristaps Porzingis dodao je 20 poena i sedam skokova. Kod Pistonsa Bojan Bogdanović bio je dosta ispred ostalih te je za 29 minuta ubacio 25 poena (4/6 za dva, 4/7 za tri, 5/5 slobodna) uz tri skoka. Cade Cunningham dodao je 19 poena.

Los Angeles Clippersi upisali su novi poraz, ovaj put u gostima kod Oklahoma City Thundera sa 108:94. Prva je to pobjeda Thundera i to protiv oslabljenih Clippersa koji su bili bez trojice startera Paula Georgea, Kawhija Leonarda i Marcusa Morrisa.

Podbacili su oni koji su startali, svi osim Ivice Zupca bili su jednoznamenkasti, a hrvatski reprezentativac bio je prvo ime Clippersa u ovom susretu. Zubac je ponovno popravljao osobni rekord, ovaj put po pitanju blokada skupivši ih čak sedam. Osim toga za 35 minuta ubacio je i deset poena (5/8 za dva, 0/1 za tri) uz 14 skokova i dvije asistencije.

Najefikasniji kod Clippersa bio je Luke Kennard koji je upisao 15 poena, a John Wall dodao je 12. U domaćem sastavu bivši član Clippersa Shai Gilgeous-Alexander ubacio je 33 poena uz osam asistencija, a Tre Mann 25 poena. <

Vrlo intenzivan dvoboj u Phoenixu završio je pobjedom Sunsa protiv Golden State Warriorsa s visokih 135:104. Bilo je vatre, posebno u trećoj dionici, čak sedam tehničkih pogrešaka i prvo isključenje u karijeri za Klayja Thompsona.

Sunsi su potpuno izdominirali drugim poluvremenom, odvojili se i u konačnici vrlo uvjerljivo slavili. Dario Šarić niti u ovom susretu nije dobio minutažu te je ostao na klupi.

Devin Booker bio je posebno raspoložen s 34 poena i sedam asistencija, po 17 poena dodali su Mikal Bridges (šest skokova) i Jock Landale (sedam skokova) dok je Deandre Ayton dodao 16 poena i 14 skokova. Kod Sunsa Stephen Curry upisao je 21 poen uz osam asistencija, a Jordan Poole 17 poena uz šest asistencija.

New Orleans Pelicansi upisali su pobjedu protiv Dallasa sa 113:111. I jedni i drugi koristili su svega devet igrača pri čemu su Pelicansi imali čak osmoricu dvoznamenkastih. S druge strane Dallas je imao trojicu i to svu trojicu s preko 20 poena.

U završnici je Dallas došao do prilike za pobjedu ili barem produžetak, loptu je uzeo Luka Dončić i nije pogodio dalekometni šut.

Pobjednika su predvodili Trey Murphy s 22 poena i pet skokova i Naji Marshall s 15 poena. Kod poraženih Dončić je završio s 37 poena, 11 skokova i sedam asistencija, Spencer Dinwiddie dodao je 24 poena i pet asistencija, a Christian Wood 23 poena i šest skokova.

NBA:
Washington Wizards – Detroit Pistons 120:99
Oklahoma City Thunder – Los Angeles Clippers 108:94
Phoenix Suns – Golden State Warriors 134:105
New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks 113:111

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!