Nogomet

Bayern glatko svladao Barcelonu, Inter je izbacio iz Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 26.10.2022.
Bayern glatko svladao Barcelonu, Inter je izbacio iz Lige prvaka
Foto: EPA

Inter i Bayern prolaze u osminu finala, poznato je i prije šestog kola. Sve je postalo jasno nakon pobjede Intera protiv Viktorije, a nakon toga je Barcelona poražena kod kuće protiv Bayerna...

Inter - Viktoria 4:0

Inter je trebao pobjedu protiv Viktorije kako bi i matematički osigurao prolaz, a samim time je mogao izbaciti Barcelonu i prije zadnjeg kola iz utrke za osminu finala Lige prvaka. U tome je i uspio, glatko je slavio s 4:0.

Viktoria tu jednostavno nije imala šanse, Inter je bio prejak i bilo je samo pitanje s kolikom će razlikom Inter slaviti i ubiti svaku Barceloninu nadu.

Inter je napadao i tražio pogodak, a led je probio u 35. minuti kada je Henrih Mhitarjan pogodio za vodstvo da bi do odlaska na odmor zabio i Edin Džeko.

Embed from Getty Images

U nastavku susreta samo još dva gola za potvrdu pobjede. Džeko je povisio na 3:0, a povratnik nakon ozljede Romelu Lukaku postavio je konačnih 4:0.

Veliko slavlje na San Siru i prolaz Intera u osminu finala.

Barcelona - Bayern 0:2

Barcelona je prije susreta saznala da ostaje bez osmine finala Lige prvaka, ali htjela je dobar nastup i rezultat protiv Bayerna. Međutim u desetoj minuti Bayern je već došao do vodstva, Mane je pobjegao nakon sjajnog dodavanja Gnabryja, zaobišao vratara i poslao loptu u mrežu.

Barcelona je imala velikih problema s Bayernom koji je i drugi pogodak zabio iz kontre, ovaj put pobjegao je Choupo-Moting koji dolazi u 16 metara i rutinski zabija za povećanje vodstva.

Embed from Getty Images

Bayern je trebao i do trećeg pogotka u prvih 45 minuta, imao još još šansi, nije zabio, a moglo se dogoditi da Barcelona smanji zaostatak prije poluvremena. U 44. minuti Lewandowski pada u 16 metara nakon kontakta s De Ligtom, dosuđen je kazneni udarac, ali nakon VAR pregleda odluka je poništena.

U 55. minuti krasna lopta za utrčalog Gnabryja koji još ljepše pogađa u suprotni kut, ali nakon VAR provjere pogodak ipak nije priznat zbog malog zaleđa.

Barcelona je za kraj ipak primila treći pogodak. U 94. minuti Pavard je iz blizine zabio za konačnih 3:0.

Josip Stanišić kod gostiju je igrao od 79. minute.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Inter4:0Viktoria Plzeň
Barcelona0:3Bayern
1Bayern 618:2+1618
2Inter 610:7+310
3Barcelona 612:1207
4Viktoria Plzeň 65:24-190

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!