Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti poraženi u uzvratu kvalifikacija za Ligu prvaka od Hebara

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 28.10.2022.
Odbojkaši Mladosti poraženi u uzvratu kvalifikacija za Ligu prvaka od Hebara

Odbojkaši Mladosti nisu uspjeli napraviti novo čudo. Nakon to su drugom krugu kvalifikacija za grupu Lige prvaka pobijedili u Domu odbojke švicarski favorizirani Lindaren, potvrdivši to i u zlatnom setu, jer su u Švicarskoj izgubili 1:3, nisu imali snage za novi poduhvat protiv ipak daleko jačeg bugarskog Hebara od kojeg su u prvom susretu izgubili 1:3 u Pazarđiku prošli tjedan. Tako će Bugari i ove sezone igrati u grupnoj fazi Lige prvaka, a Mladosti preostaje nastavak natjecanja u CEV kupu protiv belgijskog Maaseika.

Od početka su odbojkaši Mladosti krenuli hrabro i agresivno u meč protiv Hebara, u susretu u kojem im je samo pobjeda donosila grupnu fazu Lige prvaka. Plus zlatni set. Stoga, nije bilo prostora za kalkulacije...

Poveli su na početku domaći 5:1, gosti izjednačili, Mladost ponovno povela, sada više ne toliko osjetno. Nije ni bilo očekivano... Nakon 14:11 i 16:15 gosti dolaze do prednosti, imaju 17:16, ali i opasnih 22:21 i još opasnijih 23:22. I tada kreće serija pogrešaka servisa, na obje strane doduše, i u tom ruletu spretniji su domaćini kojima pripada prvi set sa 28:26. Puno su servisa promašili, čak 10, a bez asa, sveukupno 12 neforsiranih pogrešaka. Srećom, blok je radio, 4-2, poeni u napadu 14-10.

Drugi set ponovno borba za svaki poen, no nakon serije 4-0 Bugari odlaze na 14:12. Mladost izjednačava odmah na 14:14, pa 18:18, da bi kod 18:20 prvi sudac jedini vidio odigranu loptu bugarskog libera, iako su svi u dvorani, uključujući i igrače Hebara, dobro vidjeli da je pala na pod ispred njega. No, poklon su prihvatili, mladostaši se iznervirali i sukus svega je gubitak drugog seta rezultatom 20:25.

Bitka se nastavila i u trećem, poen za poen, do 10:7 Hebara, pa domaći trener Ratko Peris traži minutu odmora. Tih +3 Bugari pretvaraju u +4 (15:11) pa je Mladost prisiljena i na drugi time-out ne bi li nekako povratili ravnotežu u igri. No, Bugari drže prednost i dalje, a što set odmiče mladostaši pribjegavaju riskantnijoj igri koja im nažalost ne donosi egal već Hebar diže sve do 23:14 i na kraju za njih lagano osvojeni treći set sa 25:17.

Utakmica je tu praktički bila gotova, Hebaru je nakon pobjede 3:1 u Pazarđiku bilo dovoljno i osvajanje jednog boda, dakle dva seta. Stoga je četvrti set bio samo formalnost, mladostaši su očito bili u tom dijelu igre poprilično emocionalno ispražnjeni pa Hebar odmah hvata osjetnije vodstvo od 8:3 (prvi time out Mladosti) i 13:5 (drugi). Trener Ratko Peris stoga je dao priliku i igračima s klupe da osjete kako je to igrati u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a isto je napravio i trener Hebara, Talijan Camillo Placi, odmorivši svoju prvu postavu.

Na kraju su i taj set osvojili Bugari sa 25:10 za konačnu pobjedu od 3:1.

Trener Mladosti Ratko Peris nakos susreta je rekao: "Čestitam Hebaru na pobjedi, ukupno su bili bolji, iako nama ostaje žal za onom sudačkom pogreškom u drugom setu, koji je možda mogao i drugačije završiti. Znali smo da će biti teško protiv Bugara koji su slagani upravo za Ligu prvaka, njima je to bio cilj od početka. Protiv takvog protivnika teško se nadoknadi minus od 3-4 poena. Mi smo se dobro držali u prva dva seta, a onda je ipak njihova kvaliteta došla do izražaja. Nemam svojim momcima ništa zamjeriti, borili su se koliko su mogli, sada nam ostaje CEV kup, ali i MEVZA liga i domaće prvenstvo. Pred nama je veliki broj utakmica, a još nismo ni kompletni, ozlijeđeni su Gajić i Vlašić."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!