Nogomet

Čačić: 'Gdje su ostali klubovi s ovih prostora, sada bi mi htjeli da Dinamo igra polufinale Lige prvaka?'

Branimir Korać • petak, 28.10.2022.
Čačić: 'Gdje su ostali klubovi s ovih prostora, sada bi mi htjeli da Dinamo igra polufinale Lige prvaka?'
Foto: FaH

Dinamo u subotu gostuje kod Osijeka u sklopu 15. kola SuperSport HNL-a, a Ante Čačić osim što je govorio o Osijeku, govorio je i o kritikama koje su se razbuktale nakon Milana...

Nakon poraza od Milana u Ligi prvaka, Dinamo se okreće domaćim obavezamna i iznimno važnom gostovanju u Osijeku. Pred njim je jako težak dvoboj u kojem neće moći računati na kartoniranog Roberta Ljubičića kao niti na Josipa Šutala koji je zaradio udarac.

"Vraćamo se nacionalnom prvenstvu, možemo reći našem prioritetu. Cilj ovog kluba je čuvati primat u hrvatskom nogometu i istovremeno se dočepati jedne od europskih liga. Sve to dosad uspješno činimo i Zato je sutrašnja utakmica iznimno važna. Tražit ćemo bodovni učinak, vjerujem da to možemo uspjeti, usprkos zaista dobrom domaćinu koji u proteklih šest utakmica ima pet pobjeda i samo jedan poraz. Čeka nas stvarno zahtjevan protivnik i sigurno poticajna atmosfera. Ali i mi u Slavoniji imamo veliki broj pristaša i vjerujemo da će nam biti od velike pomoći u toj utakmici", kaže Ante Čačić.

Čačić mima lijepe uspomene iz Osijeka kojeg je vodio tijekom karijere.

"Taj Osijek je imao zaista kvalitetne igrače i danas Osječani kažu da smo tu jesen igrali najljepši nogomet. Hajduku smo dali pet golova (5:2), s Dinamom je bilo neriješeno, a ovdje smo izgubili 2:1 iako smo vodili. Bili smo drugi, ali i to su bila turbulentna vremena, još su bile pješčane zavjese po prozorima. Bilo je to kratko razdoblje, ali meni jako drago, stekao sam tamo dosta prijatelja, sad me prije Milana došao posjetiti Popescu koji je tad igrao za Osijek."

Nije moglo proći bez komentara na komentare, brojne kritike koje su usmjerene prema Čačiću nakon poraza od Milana.

"Zaista ne razumijem ljude koji dugo prate nogomet da mogu na takav način razmišljati, da preko noći mogu poništiti, staviti pod veliki upitnik moje igrače koji su napravili dosadašnji rezultat, pa ako hoćete i mene koji sam toliko godina na trenerskoj klupi. Dociraju mi ljudi koji to nikad nisu osjetili i vidjeli, pa čak i neke starije kolege koji su trenirali gradska predgrađa. Ako želiš doći do najviše škole, moraš to platiti, moraš proći neki prag. Mi smo prošli prag za razliku od nekih klubova koji to niti očima ne mogu proći, a mi smo ga zaista prošli. Danas se školujemo na najvišoj razini. Za Chelsea smo dobili peticu, za utakmicu na San Siru dvojku, možda dva i pol, za Salzburg prvu utakmici minus dva, doma dva i pol, a sad smo protiv Milana dobili jedinicu. Ali mi ćemo biti ponavljači. No mi učimo na najvišoj razini. Staviti pod upitnik formu igrača nakon jedne ili dvije utakmice zaista je... Moram stati u njihovu obranu, oni u kontinuitetu čine, nešto što na ovim prostorima nije tako učestala priča. Gdje su ostali klubovi s ovih prostora? Sad bi mi htjeli da Dinamo igra polufinale Lige prvaka? Možda mi tu uopće ne pripadamo, pogledajte našu infrastrukturu i pogledajte naš budžet."

"Dinamo je protiv Milana igrali jako dobro prvo poluvrijeme, pogledajte si utakmicu. Primili smo gol i kada protiv takve ekipe dođeš u rezultatski minus, onda je to jako teško uhvatiti. Kada se utakmica prelomi u 49. minuti, onda je uvjetno rečeno priči kraj."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!