Rukomet

Mihić i Alilović vrlo dobri u pobjedama svojih klubova

Branimir Korać • nedjelja, 30.10.2022.
Mihić i Alilović vrlo dobri u pobjedama svojih klubova
Foto: EPA

Hrvatski rukometaši u inozemstvu u subotu du također bili u akciji, a posebno su se istaknuli Mirko Alilović u pobjedi Szegeda i Lovro Mihić u slavlju Wisle...

Nakon poraza u prošlom kolu od Veszprema u utakmici ovog dijela sezone, Szeged se oporavio i upisao domaću pobjedu protiv Gyongyosija.

Protivnik je bio skroman, a Szeged je lakoćom došao do očekivanih bodova ne dopustivši gostima da zaprijete. Završilo je 32:24 za trenutno drugoplasiranu momčad mađarskog prvenstva.

Mirko Alilović na vratima Szegeda odradio je dobar posao i upisao je 12 obrana, Imanol Garcia postigao je osam golova, a Bogdan Radivojević sedam uz stopostotan učinak.

Kod poraženih šest golova postigao je Martin Potisk.

U poljskom prvenstvu Wisla je igrala protiv Gwardije Opole i također uvjerljivo slavila, čak i uvjerljivije nego Szeged, s 32:18.

Za razliku od Szegeda, Wisla je stopostotna i na vrhu ljestvice sa svih devet pobjeda. Ovdje ju je do bodova predvodio Lovro Mihić koji je postigao šest pogodaka uz samo jedan promašaj čime je bio najefikasniji pojedinac susreta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!