Rukomet

Debelić i Kalaus: 'Možemo biti zadovoljne, ove pobjede nam puno znače za samopouzdanje'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.10.2022.
Debelić i Kalaus: 'Možemo biti zadovoljne, ove pobjede nam puno znače za samopouzdanje'

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija odradila je dvije dobre pripremne utakmoice u Sloveniji te je upisala u oba susreta pobjedu protiv dosta kvalitetnog domaćina...

Hrvatski pivot Ana Debelić ističe kako reprezentaciji puno znače ove dvije pobjede protiv Slovenki.

"Važno nam je za samopouzdanje. Sretne smo da je sve prošlo kako treba, da smo vidjeli gdje smo, što smo, što treba još popraviti i idemo na Euro, nadam se, spremne. Imamo još par dana treninga, da usavršimo što još treba, ali mislim da će to biti dobro."

U oba susreta Hrvatska je u fazi obrane bila vrlo dobra, posebno u ovom drugom.

"Mislim da smo danas obranu odigrale dobro, napad nam još zašteka još tu i tamo, ali to su te sitnice koje još trebamo popraviti."

Larissa Kalaus istaknula je važnost ovih pripremnih dvoboja koji su pokazali gdje se Hrvatska trenutno nalazi.

"Ove su dvije utakmice bile važne da vidimo u kakvoj smo formi, na čemu trebamo još raditi, što je dobro, a što nije i kako dalje. Ova druga utakmica je bila dobra iz razloga što smo sve imale mogućnost igrati i na kraju krajeva, i iz druge postave smo pokazale da možemo. Imale smo dobru podršku golmana kao i uvijek."

Posljednjih dana posebno se radilo na obrani što se vidjelo u ovom jučerašnjem susretu.

"U posljednja tri dana, što sa stožerom što mi cure međusobno, radile na nekim obrambenim principima kojih se trebamo držati i mislim da smo to u ove dvije utakmice i pokazale na dobar način. Da smo poštivale to što smo dogovorile i to je ono najvažnije."

Kalaus je zadovoljna dosad napravljenim.

"Ima tu još puno toga na čemu trebamo raditi, ali mislim da možemo biti zadovoljne i kao što smo uvijek bile sa smješkom i samopouzdanjem i timskim duhom nastaviti dalje."

FOTO: HRS / Stanko Gruden / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!