Vodeni sportovi

SP klase IOM u Rogoznici: Matulja otvorio drugim mjestom

Sportnet, Mihaela Bradovski • nedjelja, 30.10.2022.
SP klase IOM u Rogoznici: Matulja otvorio drugim mjestom

Nakon uvodnog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu klase IOM koje se održava u Rogoznici hrvatski jedriličar Robert Matulja zauzima drugom mjesto u konkurenciji 76 natjecatelja iz 24 zemlje...

Prvi dan prošao je u znaku vrlo lijepog vremena praćenog ugodnim maestralom koji je na trenutku puhao i do desetak čvorova. Flota je po tim uvjetima uspjela odraditi skoro tri kompletna plova, odnosno za kompletiranje je ostalo samo da još odjedri i grupa A.

Naime, flota je podijeljena u pet jakosnih grupa i tek kad sve grupe odjedre svoj plov jedna regata je gotova i smiju se objaviti njeni rezultati.

Prvo jedrenje organizirano je po laganih pet čvorova i to je ujedno bio jedini kvalifikacijski plov na osnovu kojeg su napravljene prve grupe.

Hrvatska flota nakon kvalifikacija bila je raspoređena po svim grupama, ali zato su nakon početnih snalaženja već u idućem plovu krenuli s boljim jedrenjem.

Najbolje otvaranje definitivno je imao Robert Matulja koji je prvi dan regate završio na drugom mjestu u ukupnom redosljedu, dok je među najboljih deset još jedino bio Ante Kovačević na osmom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!