Košarka

Pelicansi odigrali sjajnu utakmicu i lakoćom svladali Clipperse, Zubac nije briljirao

Branimir Korać • nedjelja, 30.10.2022.
Pelicansi odigrali sjajnu utakmicu i lakoćom svladali Clipperse, Zubac nije briljirao
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi upisali su četvrti uzastopni poraz. U Los Angelesu bolji su bili New Orleans Pelicansi sa 112:91...

New Orleans Pelicansi složili su vrlo zanimljivu momčad i to potvrđuju iz utakmice u utakmicu. Vratio se i Zion Williamson, a odmah se vidjelo koliku im on još dimenziju donosi.

Los Angeles Clippersi otvorili su sezonu s dvije pobjede protiv Los Angeles Lakersa i Sacramento Kingsa, međutim nakon toga uslijedili su porazi, čak četiri u nizu i to čak tri od četiri s dvoznamenkastom razlikom.

U nedjelju u LA-u ponovno su mogli računati na Marcusa Morrisa koji je bio odsutan zbog privatnih razloga, no i dalje nije bilo Kawhija Leonarda, a za neki značajniji rezultat ove sezone on će im biti itekako potreban.

Ivica Zubac i protiv Clippersa je krenuo u startnoj petorci, ali ovaj put nije imao posebno kvalitetan učinak, na parketu je proveo 23 minute i za to vrijeme upisao je četiri poena uz šut 2/3 za dva, 0/2 s linije slobodnih bacanja te je uhvatio šest skokova i podijelio dvije blokade.

Clippersi nisu loše krenuli u ovu utakmicu, imali su prednost u najvećem dijelu prvog poluvremena, igralo se rezultatski ravnopravno i u trećoj dionici gdje su Pelicansi tek u završnici uspjeli se odvojiti i u zadnjih deset minuta ući s prednosti od 11 poena.

Takvu priliku nisu propustili, brzo su otišli na granicu od 20 poena razlike i riješili pitanje pobjednika.

Kod Pelicansa CJ McCollum upisao je 22 poena uz pet skokova, a Zion Williamson dodao je 21 poen, 12 skokova i sedam asistencija.

Kod Clippersa Norman Powell ubacio je 18 poena, a Paul George 14 uz šut 5/19.

NBA:
Los Angeles Clippers - New Orleans Pelicans 91:112

FOTO: EPA/ETIENNE LAURENT

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!