Košarka

Sjajni Dončić odveo Dallas do nove pobjede, Lakersi napokon pronašli žrtvu

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.10.2022.
Sjajni Dončić odveo Dallas do nove pobjede, Lakersi napokon pronašli žrtvu
Foto: EPA

Osim dva ranija dvoboja u NBA ligi u jučerašnjem programu u kojima su slavili Pistonsi i Pelicansi, odigrano je još šest susreta. Los Angeles Lakersi napokon su stigli do prve pobjede u sezoni...

Nakon poraza u produžetku večer ranije protiv Oklahoma City Thundera, Dallas Mavericksi vratili su se pobjedama slaveći na svom paketu protiv Orlando Magica. Luka Dončić bio je nezadrživ i već u prvom poluvremenu utrpao je 30 poena, polovicu poena Mavericksa u tom razdoblju.

Susret je završio s 44 poena, bio je posebno motiviran nakon što je preuzeo na sebe odgovornost za poraz protiv Thundera u kojem je Dallas imao veliku prednost i onda je ispustio i izgubio u produžetku.

Osim Dončića, jako dobro je odigrao i Tim Hardaway koji je s klupe dodao 21 poen. Kod Magica prvi izbor drafta Paolo Banchero prvi put je ostao ispod 20 poena upisavši ih 18 uz dosta loš šut 6/20. Bol Bol pratio je sa 16 poena i 11 skokova.

Boston Celticsi sjajnim ulaskom u utakmicu olakšali su si posao i na kraju glatko slavili protiv Washington Wizardsa. Wizardsi nisu bili raspoloženi, šutirali su iz igre ispod 40 posto, a posebno neraspoložen bio je Bradley Beal koji je šutirao tek 4/16, a bez njega Wizardsi teško mogu naštetiti Celticsima.

Boston su predvodili Jaylen Brown s 24 poena i deset skokova te s po 23 poena Jayson Tatum i Malcolm Brogdon. Kod Wizardsa Kristaps Porzingis bio je na 17 poena i 13 skokova, a Rui Hachimura dodao je 13 poena i devet skokova.

Embed from Getty Images

Cleveland Cavaliersi nastavljaju sa sjajnim startom u sezonu, a novu pobjedu upisali su protiv New York Knicksa. Cavsi su u zadnju četvrtinu ušli s minusom, ali u njoj su napravili veliki preokret i odnijeli pobjedu 121:108. Posebno je u tom razdoblju briljirao Kevin Love koji je u tih 12 minuta ubacio 16 poena, više poena nego Knicksi.

Novu odličnu utakmicu odigrao je Donovan Mitchell s 38 poena (8/13 trica) i 12 asistencija, Love je dodao 29 poena (8/13 trica) i osam skokova za samo 22 minute, a Dean Wade upisao je 22 poena. Kod Knicksa po 16 poena upisali su Jalen Brunson (sedam asistencija) i Evan Fournier.

Već treću međusobnu utakmicu ove sezone odigrali su Spursi i Timberwolvesi, a Spursi su stigli do druge pobjede. Slavili su na svom parketu iako su bili bez startera Sochana i Vassella te bez Josha Richardsona. Ostali su bili jako dobro i imali susret pod kontrolom.

Keldon Johnson istaknuo se s 25 poena i osam asistencija, a Doug McDermott dodao je 23 poena. Kod Wolvesa Karl-Anthony Towns upisao je 26 poena i 11 skokova, a Anthony Edwards dodao je 18 poena.

Prvu pobjedu ove sezone upisali su Los Angeles Lakersi koji su svladali Denver Nuggetse sa 121:110. Napokon su i Lakersi pronašli žrtvu i to nakon pet startnih poraza. Predvodili su ih LeBron James s 26 poena i osam asistencija i Anthony Davis s 23 poena i 15 skokova. Na drugoj strani Nikola Jokić završio je s 23 poena i 14 skokova.

Uspješni su bili i Phoenix Sunsi kod kojih Dario Šarić i dalje ne dobiva priliku iako ovaj put nije bilo Deandrea Aytona. Sunsi su lako slavili protiv Rocketsa predvođeni s 30 poena Devina Bookera dok je na drugoj strani Kevin Porter završio s 26 poena.

NBA:
Dallas Mavericks - Orlando Magic 114:105
Boston Celtics - Washington Wizards 112:94
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 121:108
San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 107:98
Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 121:110
Phoenix Suns - Houston Rockets 124:109

FOTO: EPA/JASON SZENES

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!