Nogomet

De Gea u sjajnoj formi, ali Enriqueu nije niti na najširem mogućem popisu

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.10.2022.
De Gea u sjajnoj formi, ali Enriqueu nije niti na najširem mogućem popisu
Foto: EPA

Jučer je David De Gea radio čuda na golu Manchester Uniteda protiv West Hama, ali neće vidjeti Katar, Luis Enrique nije ga uvrstio na popis od 55 igrača...

Iako je David De Gea podignuo razinu forme i brani jako dobro ove sezone, Luis Enrique nije ga uvrstio na širi popis kandidata za nastup na Svjetskom prvenstvu. Ispred njega su vratari Brightona Robert Sanchez, Brentforda David Raya, Athletic Bilbaa Unai Simon, Chelseaja Kepa Arrizabalaga te Getafea David Soria.

Imao je De Gea težak početak sezone i vrlo loš nastup protiv Brentforda, ali od tada se puno toga promijenilo i u zadnjih šest utakmica primio je tek jedan gol i to iz kaznenog udarca protiv Chelseaja. Posebno dojmljiv bio je jučer protiv West Hama gdje je čudesnim obranama sačuvao pobjedu Manchester Unitedu.

"Sa sjajnim obranama i sigurnošću koju pokazuje stvarno se možemo osloniti na njega, imamo sjajnog vratara", poručio je Erik ten Hag.

Ranije je Enrique istaknuo kako misli da ima trojicu vratara koji bi trebali putovati za Katar.

"Tražim trojicu vratara koji bi mogli startati i mislim da ih imam, iskreno,m ne bih imao problem da bilo koji od njih trojice brani. Trebam vratara koji mi donosi mirnoću, to ne znači da neće pogriješiti, to je dio nogometa, ali bitno mi je ono što donose i kako utječu na momčad", poručio je Enrique koji tu očito ne vidi De Geu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!