Nogomet

3. NL Sjever: Virovitica pogurala Koprivnicu na dno ljestvice, Polet preuzeo vrh

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.10.2022.
3. NL Sjever: Virovitica pogurala Koprivnicu na dno ljestvice, Polet preuzeo vrh

U 11. kolu 3. NL Sjever Varteks je bio bolji od Radnika dok je istovremeno Polet slavio protiv Podravca i tako preuzeo vrh ljestvice...

Koprivnica je pala na dno 3. NL Sjever nakon što je poražena u gostima kod Virovitice s 3:0. Domaćin je odigrao dobru utakmicu, a u 41. minuti došao je do vodećeg pogotka preko Karla Petrinića. U drugom dijelu Koprivničanci nisu uspjeli vratiti se u utakmicu, Nikola Suvajac povisio je na 2:0, a 15 minuta prije kraja Janko Brlas postavio je konačnih 3:0.

Sva tri boda uzeo je i Papuk koji je ugostio Rudar iz Murskog Središća i svladao ga s 2:0. Već u drugoj minuti Marin Vratković načeo je mrežu Nike Kodbe što je olakšalo Papuku put do pobjede. U 75. minuti Benjamin Dijanešić pogodio je za 2:0 i ugasio nade gostiju.

Lider do ovog kola Radnik iz Križevaca poražen je u gostima kod Varteksa s 1:0. Varaždinci su slavili iako nisu imali nimalo jednostavan posao. Najbolji strijelac lige Tihomir Šoštarić bio je precizan iz kaznenog udarca u 57. minuti, niti deset minuta kasnije drugi žuti karton zaradio je Dorian Mikičić, ali domaćin je ipak izdržao polovicu drugog poluvremena s igračem manje i došao do pobjede.

Porazom Radnika, na vrh je stigao Polet iz Svetog Martina na Muri 3:0 pobjedom protiv Podravca iz Virja. Jednostavan posao za domaćina kojem je put do pobjede autogolom raskrčio Deni Hajdarović na sredini prvog dijela dok su u drugom poluvremenu Marko Šarić i Marko Žulić pogodili za 3:0.

Najuvjerljiviju pobjedu upisala je Podravina koja je s 5:0 slavila protiv Dinama iz Domašinca i tako pobjegla s posljednjeg mjesta. Do odmora je Podravina došla do dva pogotka preko Lea Tropšeka i Josipa Golubara da bi u nastavku Rodrigo Silva Lima, Tropšek i Tomislav Herceg povisili na konačnih 5:0.

3. NL Sjever, 11. kolo:
Virovitica - Koprivnica 3:0
Papuk Orahovica - Rudar Mursko Središće 2:0
Varteks Varaždin - Radnik Križevci 1:0
Polet SMnM - Podravac Virje 3:0
Podravina Ludbreg - Dinamo Domašinec 5:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!