Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti od utorka do četvrtka igraju prvi turnir MEVZA lige u Austriji

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 01.11.2022.
Odbojkaši Mladosti od utorka do četvrtka igraju prvi turnir MEVZA lige u Austriji

Odbojkaši Mladosti nakon ispadanja iz posljednjeg kruga kvalifikacija za Ligu prvaka, od bugarskog Hebara, svoj europski put nastavljaju u CEV kupu. Tu se u 16-ini finala sastaju s poznatim belgijskim klubom Greenyard Maaseik, najprije 9. studenoga u Domu odbojke, potom i u uzvratu 16. studenog u Maaseiku...

Do tada će Zagrepčani odraditi i neke utakmice domaće Superlige, ali i prvi turnir Srednjeeuropske MEVZA lige, koji započinje već u utorak 1. studenoga, u austrijskom Zvettlu. Ovo se godine, naime, MEVZA liga igra turnirski, tako da na prvom turniru mladostaši za suparnike imaju slovački Rieker UJS Komarno 1. studenog, dan kasnije sastaju se s austrijskim Union Reiffeisen Waldvirtelom, dok će 3. studenoga za protivnika imati slovenskog prvaka ACH Volley iz Ljubljane.

Uzgred, treba još reći i da je nakon susreta u četvrtak u Domu odbojke protiv Hebara Mladost već u subotu igrala u Slavonskom Brodu protiv Marsonije, i pobijedila 3:0 za samo sat vremena igre. Dakle, ritam je – ubitačan.

"Ritam utakmica doista nas melje, nemamo vremena predahnuti", kaže trener mladostaša Ratko Peris, i nastavlja:

"Od početka sezone mi smo već odigrali, zajedno s pripremnim prijateljskim utakmicama, ravno 20 susreta do konca listopada! Ogroman broj susreta, devet službenih, u tako kratkom periodu. A tu su još i putovanja. Evo, u Austriju idemo u utorak ujutro, jer sam nedjelju dao dečkima slobodno nakon ne znam niti sam koliko dana, iako imamo već taj dan navečer prvi susret na rasporedu."

Prvi protivnik je Komarno, s kojima se do sada još niste sastajali.

"Sve momčadi iz MEVZA lige zaslužuju naš respekt, zato svakom suparniku prilazimo s dozom poštovanja, ali i uvjereni da možemo dobiti. Raspored je jak, zgusnut, u tri dana tri utakmice, i tu ćemo morati dobro skautirati suparnike, iako je to jako teško napraviti u ovako nabijenom rasporedu. Znamo što nas čeka, i idemo hrabro. Imamo određenih problema s ozljedama, nedostaju nam tri igrača, ali pokušat ćemo ih nekako nadomjestiti, iako u ovom ritmu doista treba jako široka klupa i svaki raspoloživi igrač. Zato sam i u posljednjem susretu s Marsonijom, praktički kadetima, stavio na teren drugu postavu da se glavni igrači mogu koliko-toliko odmoriti."

Koje su vam ambicije u MEVZA ligi?

"Naše su ambicije uvijek iste, bez obzira kako momčad izgledala u tom trenutku, a to je – ići na pobjedu u svakom susretu, i u svakom natjecanju u kojem participiramo biti u vrhu."

Jedan od njegovih glavnih igrača je i libero Kristijan Smiljanić, koji pred prvi turnir MEVZA lige kaže:

"Izuzetno jaki suparnici, svi odreda, ali mislim da se sa svima možemo nositi. Biti će jako važno kako otvorimo turnir protiv momčadi Komarno, jer bi to moglo odrediti tijek slijdeće dvije."

Poraz od Hebara ih očito nije toliko uzdrmao...

"Nitko ne voli gubiti, no mi smo odradili tu utakmicu u uzvratu dobro, nemamo si što zamjeriti, na kraju su Bugari bili bolji i čestitali smo im na tome. I idemo dalje, okrećemo se novim utakmicama. Već smo jednu odradili, s Marsonijom, i sada čekamo MEVZA okršaje."

Kako se uspijevate u tako kratko vrijeme 'prešaltati' iz susreta protiv kluba iz Lige prvaka protiv domaćeg posljednjeplasiranog sastava sačinjenog od kadeta, i onda odmah nakon toga protiv jakih srednjeeuropskih kolektiva?

"Sve je to dio profesionalizma, naviknuli smo se na to. Idemo iz susreta u susret, ne biramo protivnike nego nam ih dodjeljuje ždrijeb, želimo svakoga dobiti, i tako se i ponašamo, uvažavajući svakog suparnika. Kaže se, trofeji se osvajaju u malim utakmicama. I to je točno, ne podcjenjujemo nikoga, u svakom tom susretu važno je biti 100% psihički 'unutra', dok se fizički još i može nekako provući. Ali, ako podcijeniti suparnika, bez obzira o kome se radilo, e to može biti pogubno", kaže na kraju Kristijan koje je ovo druga sezona u Mladosti i koji smatra, bez obzira na velike kadrovske promjene ovo ljeto u momčadi, da su spremni i sposobni ponovno za velike rezultate.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!