Vodeni sportovi

Drugi dan SP-a klase IOM obilježili Francuzi, dva Hrvata u TOP 10

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 01.11.2022.
Drugi dan SP-a klase IOM obilježili Francuzi, dva Hrvata u TOP 10

Drugi dan Svjetskog prvenstva klase IOM u Rogoznici ponovno je prošao u znaku slabog vjetra, ljetnog vremena i dominacije Francuza!

Dan je počeo regatom skupine A koja je morala odjedriti treći plov, tako da su tek nakon te regate mogli biti kompletirani rezultati trećeg plova cijele flote. Nakon toga uspješno su odjedrena još dva kruga.

Vjetar je bio sličan onome od subote. Puhalo je sa zapada slabašnih 2-5 čvorova i takve uvjete najbolje je iskoristio Francuz Olivier Cohen koji je osvojio dva prva mjesta.

Da bi moral u francuskoj ekipi bio još bolji pobrinuli su se Romain Dubreuil i Alexis Carre koji su drugi dan SP-a u Hrvatskoj završili na drugom i trećem mjestu generalnog plasmana.

Među najboljih deset imamo dvojicu Hrvata i to Roberta Matulju koji je trenutno deveti i Zvonka Jelačića koji zatvara prvih deset.

Matulja u prva dva plova nije baš briljirao, čak je i četvrti morao odjedriti u skupini B, ali već idući se vratio u A završava ga na osmom mjestu.

S druge strane Jelačić jedri bolje nego na otvaranju i sva tri plova postiže dobre rezultate koji ga polako vraćaju na vrh ljestvice.

Nakon što se odjedrio peti plov stekli su se uvjeti za odbacivanje jednog najlošijeg rezultata, a ako se uspiju odjedriti još tri plova stiže se do drugog odbacivanja i tada bi raspored na ljestvici mogao biti značajno drugačiji.

U blizini vrha još se nalazi i Ante Kovačević koji trenutno zauzima 14. mjesto, dok su ostali i dalje ravnomjerno raspoređeni po cijeloj rezultatskoj tablici.

U utorak je na rasporedu slobodan dan i skupljanje snage za finalna tri dana kad bi po prognozi trebalo napokon i malo jače zapuhati čemu se nada cjelokupna naša reprezentacija.

Inače, regata se može pratiti u živo putem video linka koji je dostupan na web stranicama Prvenstva: www.2022iom worlds.com tako da se razglednica Rogoznice i Šibensko-kninske županije šalje u cijeli svijet u realnom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!