Nogomet

Liverpool prekinuo sjajan niz Napolija, ali ipak ide s drugog mjesta u osminu finala

Branimir Korać • utorak, 01.11.2022.
Liverpool prekinuo sjajan niz Napolija, ali ipak ide s drugog mjesta u osminu finala
Foto: EPA

U skupini A Napoli je završio na prvoj poziciji dok je Liverpool drugi i te dvije momčadi, što se i ranije znalo, prolaze u osminu finala...

Liverpool - Napoli 2:0

Prvi dvoboj između Napolija i Liverpoola okončan je visokom pobjedom Talijana od 4:1 i Liverpool je morao to nadmašiti kako bi zasjeo na vrh. Nije uspio, morao se zadovooljiti pobjedom 2:0, ali tako je prekinuo niz od čak 21 utakmice Napolija bez poraza.

Igralo se brzo i dinamično, ali na pogodak se čekalo do završnice susreta. Doduše proslavljen je jedan i ranije, ali nije priznat.

Dogodilo se to u 53. minuti, Napoli je stigao do pogotka i to ga je zabio mladi Norvežanin Ostigard nakon ubačaja iz prekida, ali bez obzira na veliko slavlje Napolitanaca, gol je naknadno poništen zbog minimalnog zaleđa.

U završnici susreta do pogotka je ipak došao Liverpool. Nakon ubačaja iz kornera glavom je pucao Van Dijk, Meret je odbio taj pokušaj, ali točno do Salaha koji iz blizine šalje loptu preko gol linije.

Embed from Getty Images

Duboko u sudačkoj nadoknadi Liverpool je došao i do drugog gola preko Darwina Nuneza za konačnih 2:0 nakon čega je susret završio.

Rangers - Ajax 1:3

Rangersi su za prolaz trebali pobjedu od četiri i više golova razlike, tako bi skočili na treće mjesto, ali nisu bili niti blizu.

Nisu dugo izdržali i već u četvrtoj minuti primili su pogodak. Brza akcija gostiju, lopta je ubačena u kazneni prostor za Kudusa koji je ostavlja natrčalom Berghuisu, a on lijepo šalje loptu u sam kut.

Ajax je došao do drugog gola u 29. minuti kada je Kudus nakon asistencije upisao i pogodak, Wijndal ga je pronašao na nekih 6-7 metara, a Kudus se namješta i lakoćom zabija.

Ajax je i u drugom poluvremenu nastavio tražiti pogotke i u 56. minuti sijevnula je nova dobra akcija i pogodak Kudusa, ali još jednom je bilo zaleđe.

Embed from Getty Images

Rangersi su uspjeli smanjiti u 86. minuti. Alvarez i Matondo bili su u duelu i dosuđen je kazneni udarac, a realizirao ga je James Tavernier.

Međutim Ajax se brzo vratio u uvjerljivo vodstvo, sijevnula je kontra, a Francisco Conceicao je zabio svoj prvi pogodak u dresu Kopljanika za konačnih 3:1.

Rangersi tako završavaju na dnu ljestvice bez ijednog boda i s gol razlikom 2:22.

Borna Barišić je igrao cijelu utakmicu, a Antonio Čolak do 60. minute.

FOTO: EPA/PETER POWELL

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Liverpool2:0Napoli
FC Rangers1:3Ajax
1Napoli 620:6+1415
2Liverpool 617:6+1115
3Ajax 611:16-56
4FC Rangers 62:22-200

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!