Tenis

Iga Swiatek 46. ovosezonskom pobjedom u dva seta krenula na WTA završnici

HINA, Mihaela Bradovski • srijeda, 02.11.2022.
Iga Swiatek 46. ovosezonskom pobjedom u dva seta krenula na WTA završnici
Foto: EPA

Pobjednički su WTA završnicu otvorile i Iga Swiatek i Caroline Garcia koje nisu izgubile niti set protiv Darje Kasatkine i Cori Gauff...

Poljska tenisačica Iga Swiatek uspješno je započela završni turnir osam najboljih s WTA ljestvice svladavši u američkom Fort Worthu u prvom kolu Ruskinju Darju Kasatkinu sa 6:2, 6:3.

Pobjedu je odnijela i Francuskinja Caroline Garcia koja je sa 6:4, 6:3 bila bolja od Amerikanke Coco Gauff.

Prva favoritkinja teksaškog turnira Swiatek nije imala pretjeranih problema s Kasatkinom, inače debitanticom na završnim turnirima. U cijelom meču spasila je tri prilike za oduzimanje servisa, a sama je iskoristila tri od sedam "break-lopti" za sigurnu pobjedu nakon sat i 23 minute.

Bila je to njezina 46. pobjeda u dva seta u sezoni, a posljednji put to je uspjelo prije devet godina Amerikanki Sereni Williams, koja ima rekordni niz od 66 trijumfa i još jednoj Poljakinji, Agnieszki Radwanskoj.

"Zadovoljna sam početkom turnira i početkom prvog meča. Znala sam da mogu igrati vrlo agresivno, ali s druge strane morate biti jako oprezni s ovim sporijim loptama", rekla je nakon meča 21-godišnja Varšavljanka.

U skupini Tracy Austin pobjedu je upisala i Garcia koja je u večernjem susretu svladala domaću predstavnicu Gauff sa 6:4, 6:3. Upravo će Francuskinja i Poljakinja odmjeriti snage u drugom kolu grupne faze u noći s četvrtka na petak.

Sutra će biti aktivne igračice u skupini Nancy Richey. Tunižanka Ons Jabeur sučelit će se s domaćom Jessicom Pegulom, dok će Grkinja Maria Sakkari izazvati Bjeloruskinju Arinu Sabalenko. Grkinja i Bjeloruskinja su pobijedile u prvom kolu.

Nakon pretkola, dvije najbolja iz svake skupine plasirat će se u polufinale. Polufinalni susreti igrat će se 6. studenoga, a finale dan kasnije.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!