Zimski sportovi

Odličan početak nove sezone Svjetskog kupa za hrvatske brzoklizače

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 02.11.2022.
Odličan početak nove sezone Svjetskog kupa za hrvatske brzoklizače

Jubilarna 25. sezona Svjetskog kupa u brzom klizanju na kratke staze započela je proteklog vikenda u Montrealu. Hrvatski predstavnici Valentina Aščić, Maja Ivandić, Ivan Martinić i Martin Kolenc potvrdili su nastavak odličnih rezultata iz protekle olimpijske sezone...

Najuspješniji nastup imala je olimpijka Valentina Aščić koja je u disciplini 500 metara osvojila 15. mjesto uz novi državni rekord, a 15. mjesto osvojila je i u disciplini 1500 metara plasmanom u polufinale. To su do sada najbolji rezultati hrvatskih brzoklizačica na natjecanjima Svjetskog kupa.

Od ostalih predstavnika, Maja Ivandić osvojila je 25. mjesto u disciplini 1000 metara, dok su u muškoj konkurenciji najbolje rezultate imali Ivan Martinić 32. mjestom na 1000 metara i Martin Kolenc 38. mjestom na 500 metara.

Izvrstan rezultat ostvarili su naši brzoklizači i u ekipnoj konkurenciji osvajanjem desetog mjesta u mješovitoj štafeti što im je donijelo i uspon na svjetskoj rang listi na kojoj su trenutno 13. Plasman u Top 12 svjetskih ekipa osigurao bi hrvatskim klizačima nastup u mješovitoj štafeti na ovogodišnjem europskom i svjetskom prvenstvu na kojima će se ta disciplina po prvi puta naći u programu.

Na natjecanju u Montrealu dominirale su u ženskoj konkurenciji predstavnice Nizozemske osvojivši zlatne medalje u svim disciplinama. U muškoj konkurenciji, uz klizačke velesile Kanadu i Južnu Koreju koje su osvojile većinu medalja, prvu medalju (i odmah zlatnu) za Latviju je osvojio Roberts Kruzbergs u disciplini 1000 metara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!