Rukomet

Šoštarić: 'Mi smo valjda jedna od rijetkih reprezentacija koja preferira rad i igru obrane'

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.11.2022.
Šoštarić: 'Mi smo valjda jedna od rijetkih reprezentacija koja preferira rad i igru obrane'
Foto: FaH

Hrvatske rukometašice završile su s pripremnim razdobljem i otputovale su na Europsko prvenstvo koje počinje 4. studenog...

Izbornik Nenad Šoštarić radio je najviše na taktičkim stvarima i zadovoljan je odrađenim.

"Cure su došle spremne iz klubova, kvalitetno su radile u tom periodu kada nismo bili zajedno. Kada smo zajedno, više vremena potrošimo na priču, taktičke dorade i varijante. Da se još više približimo jedni drugima i da kao jedna obitelj krenemo na natjecanje koje nam svima puno znači i na kojem želimo pokazati da vrijedimo."

Niti na ovo natjecanje Hrvatska nije otišla kompletna.

"To je kao prokletstvo ove reprezentacije, da se ozljeđuju igračice s istih pozicija. Ali što je tu je, idemo po onoj da niti jedan pojedinac ne može pobijediti ekipu i da ako smo kao ekipa jaki onda možemo samo očekivati dobre rezultate."

Obrana je najjači adut ove reprezentacije.

"Mi smo valjda jedna od rijetkih reprezentacija koja preferira rad i igru obrane. Svi drugi igraju na jako veliki broj golova, obrana se ponovno zanemaruje. Smatram da će ovoj reprezentaciji, s obzirom na profil igračica koje imamo i način na koji su one rukometno odgajane, obrana biti strašno bitan faktor i da tu možemo napraviti puno."

Izbornik je još jednom pozvao na podršku hrvatskoj reprtezentaciji...

"I ove cure i ova reprezentacija, kao uostalom sve hrvatske reprezentacije, žele što veći broj navijača. Pogotovo sada kada smo tu blizu kao što su dečki bili u Grazu. Hrvatski sport ne bi bio to što je bez svojih navijača. To znaju i nogometaši i rukometaši i svi ostali sportaši. Ove cure su zaslužile da jednom u životu dožive kako je to igrati pred punom dvoranom 'kockica'. Specijalno u utakmici u nedjelju koju igramo s Mađarskom gdje će biti puno njihovih navijači i tu svaki glas i pljesak može biti jedan gol više, jedno bacanje na glavu više. A to je strašno bitno u tim utakmicama u kojima odlučuju sitne stvari."

FOTO: HINA/Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!