Liga prvaka, skupina E, 6. kolo, 02.11.2022, 21:00 h
Milan
Milan 4:0 Salzburg
Salzburg

Milan pregazio Salzburg i potvrdio osminu finala Lige prvaka

Branimir Korać • srijeda, 02.11.2022.
Milan pregazio Salzburg i potvrdio osminu finala Lige prvaka
Foto: EPA

Nakon sjajne utakmice na Maksimiru i visoke pobjede, Milan je isto napravio i protiv Salzburga na San Siru i tako se uspio plasirati u osminu finala...

Milan uz Chelsea prolazi u osminu finala Lige prvaka. Nakon dva poraza od Chelseaja i odjednom ne baš najbolje pozicije u skupini, Milan je na snažan način završio s nastupom u grupnoj fazi i ipak izborio prolaz u osminu finala.

Prvo je visoko slavio protiv Dinama, a onda i protiv Salzburga te potvrdio kako je nakon Chelseaja ipak najopasnija i najkvalitetnija momčad u skupini.

U 14. minuti Milan je poveo. Ubačena je lopta iz kornera na glavu Girouda koji odlično reagira i skreće je u mrežu.

Pogodak Girouda bio je kruna odličnog ulaska u utakmicu Milana koji je nekoliko minuta prije vodstva i pogodio vratnicu preko Thea Hernandeza.

Embed from Getty Images

Na odmor se otišli s tih 1:0, a u nastavku Milana završava posao.

Odmah u 46. minuti Rebić nabacuje s desne strane, Giroud glavom vraća u sredinu, točno na glavu Krunića koji pogađa za 2:0.

Deset minuta kasnije novi pogodak Girouda koji je bio na pravom mjestu nakon što obrana Salzburga nije očistila opasnost i svom snagom zakucao je loptu u mrežu sa 6-7 metara.

Embed from Getty Images

Sredinom drugog dijela Rafael Leao je stresao prečku, a odmah na ulasku u sudačku nadoknadu Milan dolazi do četvrtog gola, Messias je dobio loptu na desnoj strani, sjurio se po njoj i ušao u 16 metara te pogodio za 4:0.

Ante Rebić igrao je cijelu utakmicu kao i Luka Sučić na suprotnoj strani. Valja notirati i kako je Rebić nosio kapetansku traku nakon izlaska Hernandeza.

FOTO: EPA/MATTEO BAZZI

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Chelsea2:1Dinamo
Milan4:0Salzburg
1Chelsea 610:4+613
2Milan 612:7+510
3Salzburg 65:9-46
4Dinamo 64:11-74

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!