Nogomet

Benfica uz gol Muse u drami do prvog mjesta u skupini

Branimir Korać • četvrtak, 03.11.2022.
Benfica uz gol Muse u drami do prvog mjesta u skupini
Foto: EPA

Benfica i PSG do posljednjih sekundi vodili su bitku za prvo mjesto u skupini, a odnijela ju je Benfica kojoj je pomogao Petar Musa...

Maccabi Haifa - Benfica 1:6

Benfica je završila nastup u skupini na prvom mjestu u dramatičnom raspletu. Naime na kraju su Benfica i PSG imali isti broj bodova (14), isti rezultat u Lisabonu i Parizu (1:1), istu ukupnu gol razliku (16:7) i na kraju je odlučivao ukupno broj golova u gostima gdje je Benfica bila bolja 9:6.

Presudilo je zadnje kolo u kojem je Benfica pregazila Maccabi u Haifi sa 6:1 i tako stekla preduvjete za skok na prvo mjesto kroz ušicu igle.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 1:1 i nitko nije ima na pameti da bi moglo doći do takvog preokreta. Međutim u 59. minuti Petar Musa lijepim pogotkom glavom pokreće lavinu.

Do kraja susreta po jedan pogodak postižu Grimaldo, Rafa Silva, Henrique Araujo i Joao Mario za konačnih 6:1 i skok Benfice na vrh.

Embed from Getty Images

Petar Musa dobiva sve više prostora u Lisabonu, polako to vraća i golovima, a ovdje je ušao u 32. minuti umjesto Goncala Ramosa.

Juventus - PSG 1:2

Parižanima vjerojatno niti na kraj pameti nije bilo da će ostati bez prvog mjesta i to na takav način. U Torinu su slavili s 2:1, vjerovali kako imaju više nego dovoljnu gol razliku, ali u Izraelu se dogodilo čudo.

PSG je u Torinu odnio pobjedu iako nije briljirao, Juventus je bio ravnopravan protivnik i da je češće igrao ovako, možda ne bi završio skupinu sa samo tri boda.

Embed from Getty Images

PSG je do pobjede otišao golovima Kyliana Mbappea i Nuna Mendesa, a jedini pogodak za Juventus postigao je Leonardo Bonucci.

FOTO: EPA/ABIR SULTAN

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Juventus1:2PSG
Maccabi Haifa1:6Benfica
1Benfica 616:7+914
2PSG 616:7+914
3Juventus 69:13-43
4Maccabi Haifa 67:21-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!