Tenis

Maria Sakkari prva polufinalistica na WTA završnici u Fort Worthu

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.11.2022.
Maria Sakkari prva polufinalistica na WTA završnici u Fort Worthu
Foto: EPA

Peta igračica svijeta Grkinja Maria Sakkari pobijedila je sinoć Bjeloruskinju Arinu Sabalenku sa 6:2, 6:4 i plasirala se u polufinale WTA završnice koja se igra u Fort Worthu u Teksasu.

Ona je do druge pobjede u Grupi Nancy Richey stigla nakon nešto više od sat i pol igre i drugu godinu zaredom osigurala nastup u polufinalu.

Svoju prvu pobjedu sinoć je ostvarila i Tunižanka i druga igračica svijeta Ons Jabeur koja je sa 1:6, 6:3, 6:3 bila bolja od domaće tenisačice i treće nositeljice Jessice Pegule, koja je još uvijek bez pobjede.

Jabeur i Sabalenka sada imaju po pobjedu i poraz, dok je Pegula bez pobjede. U zadnjem kolu u skupini igraju Pegula i Sabalenka, odnosno Jabeur i Sakkari. Ako grčka tenisačica svlada Jabeur u posljednjem susretu, osvojit će prvo mjesto u ovoj skupini.

U skupini Tracy Austin snage će odmjeriti pobjednice iz prvog kola Poljakinja Iga Swiatek i Francuskinja Caroline Garcia te poražene Ruskinja Darja Kasatkina i Amerikanka Coco Gauff.

Prve dvije tenisačice iz svake skupine prolaze u polufinale. Polufinalni susreti igraju se 6. studenoga, a finale dan kasnije.

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!