Vodeni sportovi

Velika gužva na vrhu uoči finalnog dana SP-a klase IOM

Sportnet, Mihaela Bradovski • četvrtak, 03.11.2022.
Velika gužva na vrhu uoči finalnog dana SP-a klase IOM

Nakon 11 održanih jedrenja na Svjetskom prvenstvu klase IOM u Rogoznici na vrhu su tri Francuza i Hrvat Zvonko Jelačić koji imaju najviše šansu za osvajanje odličja uoči završnice prvenstva na kojem nastupa 76 jedriličara iz 24 zemlje.

Na regatnom polju Milina ponovno je puhao sjeverozapadnjak koji je najviše odgovarao trojcu iz Francuske: Olivieru Cohenu, Alexisu Carreu i Romainu Dubreuilu, no kako je njegova snaga jačala tako su u prvi plan dolazili Zvonko Jelačić i Robert Matulja. Hrvatski predstavnici su s nekoliko dobrih rezultata napredovali u sam vrh i istaknuli kandidaturu za medalju.

Uoči finalnog dana vlada velika gužva na vrhu. Malo se odvojio Olivier Cohen s 25 bodova, ali od drugog do sedmog mjesta razlika je samo 14 bodova. Zvonko Jelačić je trenutačno četvrti s 44 boda, a Robert Matulja drži šestu poziciju s 46 bodova.

Za posljednji dan Svjetskog prvenstva najavljena je promjena vremena s jugom jačine i do 30 čvorova. Tomu se posebno vesele hrvatski reprezentativci kojima odgovaraju takvi uvjeti.

Inače, regata se može pratiti uživo putem video linka koji je dostupan na web stranicama Prvenstva: www.2022iom worlds.com tako da se razglednica Rogoznice i Šibensko-kninske županije šalje u cijeli svijet u realnom vremenu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!