Nogomet

Hrvatska kolonija u Cluju izborila nokaut fazu Konferencijske lige

Branimir Korać • četvrtak, 03.11.2022.
Hrvatska kolonija u Cluju izborila nokaut fazu Konferencijske lige
Foto: EPA

Odigrana je većina susreta posljednjeg kola Konferencijske lige i poznata je većina sudionika nokaut faze...

Skupina A

Bašakšehir - Hearts 3:1, RFS - Fiorentina 0:3

Bašakšehir je u zadnjem kolu trebao pobjedu kojom bi ostao na prvom mjestu bez obzira što se dogodilo u drugom susretu. Ugostio je skromni Hearts i svladao ga bez većih problema s 3:1.

Već do poluvremena Turci su vodili 2:0 golovima Youssoufa Ndayishimiyea i Serdara Gurlera dok je Berkay Ozcan povisio na 3:0 u 64. minuti. Sve što su Škoti napravili bilo je smanjenje na 3:1 preko Nathaniela Atkinsona u 90. minuti.

Embed from Getty Images

Fiorentina je odnijela pobjedu u Latviji protiv RFS-a, ali to joj nije pomoglo da dođe do prvog mjesta. Ostala je na drugom bez obzira na glatku pobjedu.

U slavlju 3:0 strijelci su bili Antonin Barak, Arthur Cabral i Riccardo Saponara.

Tomislav Šarić kod domaćina igrao je do 73. minute.

Skupina E

AZ Alkmaar - Dnipro 2:1, Apollon - Vaduz 1:0

Alkmaar je potvrdio prvo mjesto u izravnom dvoboju za jedinicu s Dniprom. Ukrajincima je za to igrala isključivo pobjeda, ali Alkmaar je ipak slavio 2:1.

Poveo je Alkmaar golom Jensa Odgaarda da bi Artem Dovbik izjednačio u završnici prvog dijela. Sve do 87. minute pogodaka nije bilo, Dnipro se još uvijek nadao, a onda Vangelis Pavlidis zabija za konačnih 2:1.

Embed from Getty Images

Apollon i Vaduz nisu mogli do drugog mjesta i bio je to susret za prestiž. Pobjedu je odnio Apollon golom Valentina Robergea. Inače, ovaj susret sudio je Dario Bel.

Skupina F

Djurgarden - Shamrock Rovers 1:0, Gent - Molde 4:0

Djurgarden je vrlo uvjerljivo završio na vrhu skupine, s pet uzastopnih pobjeda nakon onog startnog remija protiv Genta. Slavio je u zadnjem kolu kod kuće 1:0 protiv Shamrock Roversa koji su završili bez ijedne pobjede.

Tri boda Djurgardenu donio je Magnus Eriksson ranim pogotkom iz 19. minute.

Puno važniji dvoboj odigran je u Gentu gdje je istoimeni domaćin ugostio Molde i svladao ga s 4:0. Gent je trebao pobjedu, samo mu je ona igrala za drugo mjesto u skupini i stigao je do više nego uvjerljivog slavlja.

Pogađali su od 52. minute redom Andrew Hjulsager, Bruno Godeau, Sven Kums i Hugo Cuypers. Ovim porazom Molde je ostao bod iza Genta na trećem mjestu i oprašta se od Europe.

Skupina G

Slavia Prag - Sivasspor 1:1, CFR Cluj - Ballkani 1:0

Sivasspor je osigurao prvo mjesto u skupini remijem u Pragu protiv Slavije. Domaćin je trebao pobjedu, ali se pošteno ispromašivao i odigrao samo 1:1.

Poveo je Sivasspor golom Maxa Gradela iz kaznenog udarca da bi Dimitrios Goutas autogolom u 65. minuti pružio nadu Česima. No do kraja susreta nisu uspjeli doći do preokreta te se opraštaju od Europe.

Embed from Getty Images

Gužvu u Pragu iskoristio je Cluj koji je pobjedom protiv Ballkanija došao do drugog mjesta i sa Sivassporom ide dalje. Pobjedu Cluju donio je Boateng golom u 17. minuti.

Karlo Muhar odradio je cijelu utakmicu, a Lovro Cvek ušao je u 89. minuti.

Skupina H

Žalgiris - Slovan Bratislava 1:2, Pjunik - Basel 1:2

Slovan je potvrdio prolaz pobjedom u gostima 2:1 kod Žalgirisa koji je zauzeo posljednje mjesto u skupini. Slovaci su slavili golovima Aleksandra Cavrića dok je u drugom dijelu Kyeremeh samo smanjio.

Slovan ne samo da je prošao dalje, nego to čini s prvog mjesta s obzirom da ima bolji međusobni omjer s Baselom. Petar Mamić kod Žalgirisa odradio je prvo poluvrijeme.

Dalje ide i Basel koji je bio bolji od Pjunika u gostima s 2:1. Armenci su za prolaz trebali pobjedu, ali na kraju su ostali bez ičega i neće vidjeti nokaut fazu.

Darian Males i Anton Kade bili su strijelci za Basel, a u nastavku je smanjio Luka Juričić, bivši igrač Šibenika.

FOTO: EPA/TOMS KALNINS

Konferencijska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Basaksehir3:1Hearts
RFS0:3Fiorentina
1Basaksehir 614:3+1113
2Fiorentina 614:6+813
3Hearts 66:16-106
4RFS 62:11-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!