Rukomet

Crnogorke i Francuskinje vrlo uvjerljive, Makedonke do prvog gola tek u 16. minuti

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.11.2022.
Crnogorke i Francuskinje vrlo uvjerljive, Makedonke do prvog gola tek u 16. minuti
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti u skjupinama C i D na Europskom prvenstvu rukometašica, a uvjerljive pobjede upisale su Crna Gora protiv Španjolske te Francuska protiv Sjeverne Makedonije...

Skupina C

1. kolo:
Nizozemska - Rumunjska 29:28
Francuska - Sjeverna Makedonija 24:14

Vrlo zanimljivo bilo je u dvoboju Nizozemske i Rumunjske koji je otišao na stranu Nizozemki 29:28. Ključno je bilo odvajanje Nizozemki na 27:25 golovima Van der Heijden i Dulfer nakon čega Rumunjke više nisu imale nijedan napad za poravnanje.

Van der Heijden je zabila sedam golova, a šest je dodala Antje Malestein. Kod Rumunjske po pet golova postigle su Eliza Buceschi, Crina Pintea i Sorina Grozav.

Visok poraz upisala je Sjeverna Makedonija protiv Francuske. Postigla je tek 14 pogodaka uz vrlo skroman nastup i potpuno nemoć protiv prejakih protivnica. Makedonke su prvi pogodak na susretu zabile tek u 16. minuti smanjivši na 5:1 i od početka je bilo jasno tko će slaviti.

Francuske vratarke su imale 64 odnosno 40 posto obrana, a najefikasnija bila je Coralie Lassource s četiri gola. Kod Makedonije Monika Janeska postigla je pet pogodaka.

Skupina D

1. kolo:
Crna Gora - Španjolska 30:23
Poljska - Njemačka 23:25

Crnogorke su odlično krenule u Podgorici i u prvom kolu i lakše od očekivanja svladale su Španjolsku. Španjolke nisu imale nikakve šanse te su upisale visok poraz 30:23.

Vrlo brzo Crna Gora se odvojila i pobjegla na 6:1, drugi gol Španjolska je zabila tek u 12. minuti i do kraja susreta sve je bilo u znaku Crnogorki. u nekoliko navrata Španjolska se spustila na minus dva, ali vrlo brzo uslijedio je odgovor i novo odvajanje.

Kod Crne Gore istaknule su se s po pet golova Jovanka Radičević i Đurđina Jauković, a kod Španjolske pet golova postigla je Alexandrina Cabral Barbosa.

Pobjedom su krenule i Njemice koje su svladale Poljsku s 25:23. Poljakinje su imale dobrih razdoblja, vodile dobrim dijelom susreta, ali u zadnjih deset minuta pale su u napadu i nisu dovršile posao. Njemačka je tu napravila preokret i otišla do pobjede.

Katharina Filter skupila je 12 obrana, Alina Grijseels postigla je osam golova dok je Emily Bolk dodala šest. Kod Poljske Magda Balsam zabila je pet golova.

FOTO: EPA/BORIS PEJOVIC

Europsko prvenstvo 2022. (Ž), skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Crna Gora30:23Španjolska
Poljska23:25Njemačka
1Crna Gora 385:71+146
2Njemačka 371:75-42
3Poljska 368:72-42
4Španjolska 367:73-62

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!