Rukomet

Kapitanović: 'Nekada mi se čini da nemamo samopouzdanja, kao da ne vjerujemo da mi to možemo'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.11.2022.
Kapitanović: 'Nekada mi se čini da nemamo samopouzdanja, kao da ne vjerujemo da mi to možemo'

Hrvatska već ima povijest utakmica protiv Mađarske i zna kako s njom igrati. Ivana Kapitanović uvjerena je da Hrvatska s Mađarskom ima što tražiti...

Dvoboj protiv Mađarske bit će potpuno drugačiji od dvoboja protiv Norveške, svjesna je toga i hrvatska vratarka Ivana Kapitanović.

"Uspoređujući Mađarsku i Norvešku to su dvije totalne različitosti. Mađarska je dosta mlađa ekipa koja voli trčati, ali smatram da možemo igrati 60 minuta s njima. Norveška, mogu igrati dobro ili loše, ali sigurno je da svi imaju malo više respekta prema njima nego prema ostalim reprezentacijama. S Mađarskom vjerujem da možemo igrati, mlada su ekipa, nekako malo i neiskusnije nego mi što se igre za reprezentaciju tiče."

Mađarice imaju problema s obranom i tu je hrvatska šansa.

"Smatram da im je obrana najslabija. Vratarke su im odlične, ali obrambeno nisu na tako dobroj razini i naša je obrana, možda čak i najbolja, ali sigurno bolja od njihove. Vole brz rukomet, kontre i polukontre, ali obranu kao najveću manu i to vraćanje, moramo iskoristiti."

Kapitanović smatra kako Hrvatska može puno i da samo u to treba više vjerovati.

"Nekad na trenutke mislim kao da nam nedostaje samopouzdanja, kao da niti same ne vjerujemo da mi to možemo i da smo prije dvije godine osvojile tu medalju. Mislim da smo se sada malo oslobodile, kada smo vidjele tih četiri razlike u 45. minuti, što je danas u rukometu stvarno smiješno. Imamo tu energiju, to veselje, bodrimo se i to je ostalo, a krasilo nas je ranije."

FOTO: HRS / Sasa Pahic Szabo / kolektiff

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!